Simo Karjalainen ottaa vetovastuun IPK:ssa − "Meille tärkeintä oli, että pystymme takaamaan laadukkaan ja vaativan arjen pelaajillemme myös jatkossa"

MESTIS / Uutinen
Karjalainen jakaa ohjeita jatkossa IPK:n penkin takana.
IPK:n uusi päävalmentaja on Simo Karjalainen. Hänen apunaan jatkaa viime kaudellakin iisalmelaisvalmennuksessa vaikuttanut Toni Ruotsalainen.

Mestiksen mestaruuden voittanut IPK on tehnyt valmentajasopimuksen Simo Karjalaisen kanssa. 36-vuotiaan Karjalaisen kontrahti kattaa seuraavat kaksi kautta. Viime kaudet Karjalainen on luotsannut Joensuun Kiekko-Poikia.

− Innostunut ja kiitollinen, että saan näin hienon mahdollisuuden. IPK:ssa on vahva organisaatio ja toimintakulttuuri. Sitä osaksi pääseminen auttaa varmasti kehittymään valmentajana. Mestaruus ja pelaajien pääseminen liigatasolle kertoo tekemisen laadusta. Siellä rima pidetään jatkossakin, Karjalainen kommentoi.

− Simon nimi oli meillä pitemmän aikaa esillä ja kun kuulimme, että mies on meille saatavilla niin asiat eteni nopeasti ja pääsimme kahden vuoden sopimukseen. Simo on pelaajaläheinen valmentaja ja pelillisesti myös ensi vuonna näemme vahvasti kiekolla pelaavan ja luisteluvoimaisen IPK:n. Meille tärkeintä oli, että pystymme takaamaan laadukkaan ja vaativan arjen pelaajillemme myös jatkossa ja tähän paikkaa Karjalainen on oikea mies ottamaan vetovastuun IPK:ssa, IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola totesi.

Karjalaisen valmennusryhmässä apuvalmentajana toimii Toni Ruotsalainen, joka vastasi viime kaudella iisalmelaisjoukkueen fysiikkavalmennuksesta. 41-vuotias Ruotsalainen on ollut viimeiset kaksi kautta myös IPK:n U20-joukkueen apuvalmentajana.

− Tunnen Tonin jo pidemmältä ajalta ja kyseessä on intohimoinen kiekkomies, joka on kouluttautunut määrätietoisesti ja ollut kahdella edellisellä kaudella meidän U20 joukkueen valmentajana. Toke teki viime vuonna hienoa työtä fysiikkavalmentajana ja oli imemässä oppia Tuomaisen ja Rissasen valmennusryhmässä. Uskon että Simon ja Tonin yhteistyö tulee kantamaan hedelmää ja laadukkaan arjen kautta IPK tulee olemaan kärkikahinoissa myös tulevalla kaudella, Ylisipola kuvailee.

Iisalmelaisvalmennus vahvistuu vielä myöhemmin maalivahtivalmentajalla. Viime kaudella roolia hoitanut Jarkko Rissanen siirtyy KooKoon liigajoukkueen valmennusryhmään.

− Maalivahtivalmentajatilanne ratkeaa myöhemmin, meillä on ollut verkot vesillä ja kartoitamme oikeaa henkilöä sille tontille, Ylisipola sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle