Rautiainen teki odotetun debyyttinsä

LIIGA / Haastattelu
Rinkelinmäen perjantai-illan seuratuimpana hahmona luisteli Teemu Rautiainen. Loistavasti treenimatseissa tahkonneen nuorukaisen ensiesiintymistä kotiyleisön edessä odotettiin. Sitä varttosivat niin fanit kuin poika itsekin.

– Odotin pelaamaan pääsyäni kuin kuuta nousevaa. Oli hienoa päästä pelaamaan Hämeenlinnassa, missä aloitin kiekkoiluni. Olen pyörinyt hallilla, katsellut Kerhon otteluita ja nähnyt hienoja pelaajia täällä. Oli mahtavaa hypätä itse askiin. Tahdoin osoittaa pärjääväni liigajäällä, Teemu Rautiainen hehkuttaa.

Pojankoltiainen istutettiin suoraan oranssinuttujen ykkösvitjaan. Janne Laakkosen ja Alex Leavittin vierelle. Rautiainen piti mahdollisuuttaan upeana.

– Laakkonen on ollut esikuvani. Olen tarkkaan seurannut häntä, kun hän on täällä Hämeenlinnassa kiekkoillut ja olen pitänyt hänen pelityylistään. Muutenkaan ei voisi olla mahtavampaa kuin liigassa ykkösketjussa pelaaminen.

Ensiesiintymiseensä Rinkelinmäellä Rautiainen valmistautui huolella.

– Latasin koko päivän henkisesti itseäni. Halusin näyttää yleisölle ja pelata mainiosti. Latautumistani lisäsi myös Kerhon tilanne. Tahdoin osoittaa kykeneväni auttamaan joukkuettani.


Teemu Rautiainen pelasi perjantaina uransa ensimmäisen liigaottelun Rinkelinmäellä.

Peliään poika ei silti jännittänyt.

– Olen sellainen kaveri, joka ei osaa stressata. Melko rennosti otan. Paineita oli, mutta ei minua jännittänyt.

Esiintymiselleen nuorukaisella oli selkeä tavoite asetettuna.

– Pyrin pelaamaan omaa kiekollista peliäni. Pitämään kiekkoa ja tuomaan omalla liikkeelläni jotain joukkueelleni.

Rautiainen pelasi pirteän ottelun. Luisteli energisesti ja yritti ärhäkkäästi. Kerran mies oli lähellä maalintekoakin. Hyökkääjä kuitenkin veti kiekosta ohi maalin kulmalla. Nuorukaista oma esiintymisensä ei tyydyttänyt.

– En voi otteisiini tyytyväinen olla, kun kaksi maalia pakkasen puolella. Laakkosen ja Leavittin kanssa pelatessa pitäisi laittaa kiekkoa reppuun. Ykkösketjussa täytyisi viimeistellä maaleja, haettava paremmin paikkaa ja mennä maalille röyhkeämmin. Se on selvä asia.

Liigapelit lisäävät motivaatiota kehittymiseen

Rautiainen esiintyi mainiosti harjoitusotteluissa. Pojan pelaamattomuudella spekuloitiinkin Kerho-fanien keskuudessa ennen perjantai-iltaa. Heidän mukaansa laituria olisi pitänyt peluuttaa liigapeleissä jo aiemmin. Hyökkääjä itse ei koe tilannettaan näin.

– Harjoitusotteluni sujuivat hyvin, muttei se vielä mitään todista. Valmentajat päättävät ketkä pelaavat ja päästessäni itse pelaamaan vedän sata lasissa. Valmennus halusi laittaa ensin muita pelaajia kentälle. Ei ole minun asiani päättää ketkä siellä luistelevat.

HPK-kasvatti onkin tyytyväinen siihen, miten seurassa tarjotaan mahdollisuuksia nuorille.

– Kyllä täällä vastuuta annetaan. Siitä oli hyvä esimerkki se, kun minut uskallettiin laittaa ykkösvitjaan Laakkosen ja Leavittin rinnalle. Minun ohella myös monta muutakin nuorta päässyt pelaamaan kuten Jaakko Turtiainen ja Otto Paajanen.

Käynnissä olevalle kaudelle Rautiaisella on kirkkaat päämäärät.

– Odotan pääseväni pelaamaan paljon liigassa. Ensimmäinen liigamaalikin kiinnostaisi jossain vaiheessa tehdä. Hienoa olisi kokea myös kaksikymppisten maajoukkuekisat.

Nuorukainen tiedostaa, mitä vakipaikan lunastaminen Kerhon joukkueesta ja maajoukkuekutsu vaativat.

– Minun on näytettävä valmentajalleni kuuluvani tänne. Tehdä maaleja, mikä on ykköskentän laiturin rooli. Maajoukkuekisoihin pääseminen vaatii puolestaan miesten pelejä. Täytyy saada pelata ja näytettävä pärjäävänsä. Ei riitä pelkästään, että on vain liigajoukkueen kokoonpanossa. On osoitettava maajoukkuevalmentajille kuuluvansa siihen joukkueeseen.

Liigassa kiekkoileminen vaikuttaa Rautiaisen mukaan itsensä kehittämiseen pelaajana.

– Se vaikuttaa motivaatiooni paljon. Lisää haluani harjoitella ja kehittää itseäni paremmaksi. Yritän pärjätä koko ajan paremmin kentällä ja saada pari potkua lisää treenaamisellani jäälle. On oltava pieni viha, kiukku ja tahto näyttää valmentajilleni kuuluvani tänne.

» Lähetä palautetta toimitukselle