Putoamispeikkoa karistamassa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsin täytyy pystyä kurinalaisempaan esitykseen turnauksen toisessa ottelussaan.
Sunnuntain ainoassa Helsingin jäähallissa pelattavassa ottelussa kohtaavat Tanska ja Sveitsi. Ottelu on erityisen tärkeä, sillä siinä ratkaistaan todennäköisesti kumpi joukkueista jatkaa turnaustaan puolivälierissä, ja kumpi joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

Sveitsille ottelu on turnauksen toinen. Avausottelussa Ruotsi vei tylysti täydet pisteen 8−3-voitolla. Nyt maalla on todellinen kasvojenpesun paikka. Viime vuonna Tanska voitti joukkueiden keskinäisen kohtaamisen voittomaalikilpailussa, ja sen myötä Sveitsi joutui putoamisotteluihin. Sveitsille ei riittänyt kisoissa Tšekin kaataminen, sillä Tanska nappasi kaksi pistettä jatkoaika- tai voittomaalikilpailutappioista.

− Meille seuraava peli on aina se tärkein, Sveitsin päävalmentaja John Fust arvioi.

− Tulemme olemaan valmiita. Meille on vain parempi, että peli alkaa kahdeksalta illalla, Fust uskoo.

Fust nostaa esiin selvän parantamiskohteen verrattuna ensimmäiseen otteluun.

− Olemme taitava joukkue. Meidän täytyy pelata paremmin oman pelisuunnitelman mukaisesti Tanskaa vastaan. Meidän täytyy pitää vauhtia ja antaa painetta 60 minuutin ajan.

− Ensimmäisessä ottelussa meillä oli liikaa jännitystä ja ensimmäisen erän rangaistukset veivät meidän pelistämme rytmin pois. Kolmanteen erään mennessä saimme kuitenkin kasattua suoritustasoa paremmaksi, joten tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin.

Minkälaisena vastustajana Fust pitää Tanskaa, joka aloittaa omat turnausottelunsa vasta sunnuntaina?

− Tanskalla on työteliäs joukkue, jota me kunnioitamme suuresti. He pelaavat hyvää puolustuspeliä, kuten olemme nähneet harjoituspeleissä. Myös heidän taitotasonsa on hyvä. Kaikki turnauksessa ovat joukkueet ansaitsevat paikkansa täällä.

Tanskan ja Sveitsin tasoisille maille tähtipelaajan puuttuminen merkitsee paljon enemmän kuin monen isomman maan kohdalla. Turnaus on hyvä esimerkki siitä, kun Tanska pelaa ilman Nikolaj Ehlersiä ja Sveitsin riveistä puuttuu Kevin Fiala.

− Heidän kaltaisensa pelaajat antaisivat paljon tälle turnaukselle, joten se on sääli että he ovat poissa eri syistä. Nyt täytyy kuitenkin keskittyä niihin pelaajiin, joita on käytössä. Tämä turnaus on kuitenkin loistava näyttämö monille pelaajille näyttää, mitä he osaavat.

» Lähetä palautetta toimitukselle