Turnauksen parhaaksi valittu Puljujärvi: "Jukka osasi pitää hyvin järjen mukana"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jesse Puljujärvi onnistui kisoissa upeasti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Finaaliottelussa viime hetkillä tasoihin tulleen Venäjän maali ei lamaannuttanut Nuoria leijonia kuin hetkeksi. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan kyseisissä ja vastaavissa tilanteissa pitää joukkueelle antaa pienen hetken "suruaika", ja nostaa sitten katse ylös kohti seuraavaa tilannetta sekä voittamista. Myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Jesse Puljujärvi oli asiasta samaa mieltä.

− Hetken kävimme maanpohjalla, mutta sitten päätettiin, että ei mennä häviämään. Ei ole omallekaan kohdalle tämmöistä sattunut, niin kyllähän se maistuu, oi joi joi, Puljujärvi hehkutti selkeästi huojentuneena.

Vaikeuksista voittoon

Puljujärven omalla ketjulla oli Ruotsi-ottelussa ja Venäjä-ottelussa vaikeuksia. Venäjällä oli jatkuvasti keskikaista hyvin miehitettynä ja suomalaisten hyökkäysten kärkeä vastassa oli usein kolme venäläispelaajaa. Finaalin kolmannessa erässä tilaa kuitenkin löytyi.

"Ei ole omallekaan kohdalle tämmöistä sattunut, niin kyllähän se maistuu, oi joi joi"

− Venäjä puolusti joukkueena pirun hyvin. Ei meinannut saada mitään aikaan. Sitten sitä tilaa kuitenkin löytyi, Puljujärvi mietti.

− Venäjä pelasi myös USA:ta vastaan pirun hyvin. Kova joukkue. Kyllä luulen, että tämä oli kuitenkin se vaikein matsi turnauksessa.

Kasperi Kapasen maalin jälkeen alkoi tapahtua. Puljujärven muistot kyseisestä hetkestä olivat tarkat.

− Kapanen säästeli tuohon niitä tehoja, vaikka oli muutenkin koko ajan virkeä. Voittomaalin jälkeen penkistä lähdettiin kyllä semmoista vauhtia, että oi joi joi!

− Hallissa semmoinen tunnelma, tämä kaulaan, lippu ylös, Maamme-laulu - tämän takia olen aloittanut jääkiekon, Puljujärvi fiilisteli.

Jalosen tiimin valmennus toimi

Puljujärvi kehui valmennustiimin ja joukkueen toimintaa turnauksessa. Vaikeampien alkujen ja vaikeampien pelien jälkeen etenkin peli puolustussuuntaan parani läpi turnaukseen.

"Sitten jos oli vaikeaa, niin sanoi, että nyt loppuu tuo. Valmennus osasi pitää järjen hyvin mukana."

− Siinä käytiin turnauksen aikana peliä läpi. Päätimme, että laitamme puolustuksen kuntoon. Meillä on myös joukkueena tässä monenlaista persoonaa. Siitä osaamisesta sai itseluottamusta, ja kun on hyvät pelikaverit, alkaa tarttua ja kiekko pomppia omalle joukkueelle.

Minkälainen Jalosen valmennusryhmä oli sitten Puljujärvelle? Tuloksista päätellen kaikki meni nappiin.

− Kyllä mää tykkäsin. Antoi meille vapaat kädet ja luotti meihin, antoi pelata. Sitten jos oli vaikeaa, kuten tässä finaalissa, niin sanoi, että nyt loppuu tuo. Jukka osasi pitää järjen hyvin mukana.

−"Pendo" (Antti Pennanen) myös peluutti hyökkääjiä tosi hyvin. Oli kiva pelata tuossa valmennuksessa.

Kärpissä kausi ei ole ollut pisteiden valossa yhtä hyvä. Puljujärven kiekonhallintatilastot ovat olleet syksyn ajalta Liigan huipputasoa, mutta kiekko on karkaillut Puljujärven mukaan liikaa.

− Saa nyt nähdä. Toivottavasti saan Kärpissä vielä hyvin vastuuta. En ole oikein viime aikoina pystynyt kiekon kanssa tekemään mitään. On ollut semmoista kiekon päätyyn heittämistä. Sellaista se joskus on, ei kulje, mutta toivottavasti saan tästä boostia Liigaankin.

Nuorten ilta jatkui "syömäpaikalla ja saunalla". Vastausta perinteiseen "vihta vai vasta" -kysymykseen ei Puljujärveltä irtoa, aidolla tavalla.

− Mitä? En mää ymmärrä, hymyili maailmanmestari.

» Lähetä palautetta toimitukselle