Kasperi Kapanen, kritiikki ja voittomaalin anatomia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nousujohteinen turnaus toi palkinnon Kapaselle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kuka olisi paras henkilö kuvaamaan nuorten MM-kisojen finaalin voittomaalia? Ehkäpä maalintekijä itse. Lehdistön edessä ollut Kasperi Kapanen hinkui jo joukkueensa mukaan juhlimaan, mutta vastaili kärsivällisesti hänelle osoitettuihin kysymyksiin.

− Sain siinä kiekon, ja pakki tuli vähän vastaan, jolloin sain vähän kiepautettua sitten siitä irti. Lähdin kiertämään ja molari vähän puraisi yritykseeni, kuvaili Kapanen maalia edeltäneitä hetkiä.

− En nähnyt kiekon olevan maalissa, mutta tajusin sen, kun näin jätkien nousevan vaihtoaitiosta. Saarijärvikin heitti kypäränsä siinä, olin sellaisessa shokissa sillä hetkellä, näin iso maali se oli.

"Aina sittenkin tulee joku Erä-Jorma, joka sanoo etten ole tehnyt sitä enkä tätä"

Kolmannen polven kiekonpelaajan turnaus lähti aavistuksen hitaasti liikkeelle. Kesken harjoitusleirin mukaan liittynyt Kapanen paransi kuitenkin ottelu ottelulta etenkin kiekotonta pelaamistaan.

Kapasesta oli hyötyä myös silloin, kun tehopisteitä ei syntynyt − vähän kuten monesta muustakin leijonajoukkueen pelaajasta. Sen avulla Nuorista leijonista kasvoi mestari.

− Meidän salaisuus oli se omiin vahvuuksiin luottaminen, oli se vahvuus sitten kulmissa pyörimistä, karvausta, tai muuta, luetteli Kapanen joukkueen erilaisia vahvuuksia hyvässä kokonaispelissä.

Kapanen päästeli samalla paineita myös häntä kohtaan esitetystä kritiikistä.

− Aina sittenkin tulee joku Erä-Jorma, joka sanoo etten ole tehnyt sitä enkä tätä, mutta sellaista urheilu valitettavasti on.

Kapanen painotti vastoinkäymisistä nousemisen tärkeyttä. Suomi nousi turnauksessa toistuvasti tappioasemasta voittoon.

− Me hävisimme Venäjälle silloin aikaisemmin ja oli vähän vaikeuksia, mutta siinähän se todellinen luonne eniten mitataan, että miten siihen vastataan.

Voitto alkoi jo nyt tuntua erittäin hyvältä.

− Onhan se uskomaton juttu, miten iso juttu tämä on Suomen kansalle. Kyllä se hyvältä tuntuu, kun pressakin sanoo, että aikamoinen suoritus. Vetää jopa meikänkin sanattomaksi se.

Kapanen uskoo, että saavuttaa asioita jo omalla nimellään. Hän on jo muutakin kuin Sami Kapasen poika.

− Minusta itsestäni tuntuu, että olen jo jonkin aikaa sitten päässyt siitä. Silloin kun aloin pelata KalPassa isossa roolissa, olin luonut omaa nimeä jääkiekkoilijana.

» Lähetä palautetta toimitukselle