Miska Humaloja: En enää pelkää pelaamista, vaan haluan ratkaista pelejä

LIIGA / Haastattelu
Humalojalla kulkee.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kaudella 2015–2016 Miska Humaloja pelasi Mestiksessäkin. Ja 21-vuotiaana Humaloja tahkosi Suomi-sarjaa. Nyt 26-vuotias kärppäpelaaja on noussut jo Liigan parhaiden pelaajien joukkoon.

Humaloja herätti ainakin Kärppien fanit viimeistään maaliskuussa 2017, kun hän teki niin kutsutuissa säälipleijareissa HIFK:ta vastaan kahteen otteluun tehot 3+1. Kärpät hävisi silloin molemmat ottelut ja kausi päättyi, mutta Humaloja oli antanut myrskyvaroituksensa.

Humalojan lupaavat otteet jatkuivat elokuussa 2017, kun hän takoi harjoitusottelussa Luulajaa vastaan hattutempun. Liigan peleissä Humaloja on nyt viidessä viimeisimmässä ottelussaan tehnyt neljässä pelissä maalin. Tuoreimmassa pelissä hän teki voittomaalin puoli minuuttia ennen peliajan loppua.

– Se on tosi paljon päästä kiinni, että mitä antaa itselleen jäällä luvan tehdä. Täytyy uskoa itseensä, siitä se on kai ollut kiinni, Humaloja analysoi lauantain pelin jälkeen.

Yhtäkkinen noin ison roolin ottaminen Kärppien joukkueesta on harvinaista. Kuten huippu-urheilussa yleensä, psykologinen puoli ratkaisee lopulta sen, miten hyväksi pelaaja voi kehittyä.

– Sen eron jäällä huomaan siitä, että nyt haluan koko ajan olla kentällä ja ratkaista pelejä. Kun vertaa viime kauteen, niin silloin oli välillä sellainen tunne, että vähän niin kuin pelkäsin. Nyt sitä haluaa niin paljon voittaa, että on antanut itselleen jäällä luvan olla oma itsensä.

Jatkoaika kysyi Kärppien päävalmentajalta Mikko Mannerilta miten hän näkee nopeaa nousua Liigan huipulle tekevän Miska Humalojan.

– Ei huimaa laittaa häntä mihinkään tilanteeseen. Hän voi pelata alivoimaa, ylivoimaa, olla ykköskentässä tai neloskentässä. Hänestä on kasvamassa aivan huippupelaaja.

Humaloja on usein siellä missä tapahtuu. Kärpät on päässyt usein ylivoimalle sen ansiosta, että rajusti taistelevaa Humalojaa on rikottu.

– Humaloja on kaksinkamppailuvahva, hän pystyy hyvin suojaamaan kiekkoa ja pyörähtää nopeasti pienessä tilassa. Hän on kyllä todella monikäyttöinen pelaaja, Manner kehui.

Humalojan otteissa ja myöhäisessä kehityskäyrässä on jotain samaa, kuin Kärpissä pelanneessa Joonas Kemppaisessa. Mannerkin näkee samankaltaisuutta Kemppaiseen. Kemppaisen tie vei maajoukkueeseen, Humalojan oma vastaus maajoukkuepaikasta kysyttäessä on toppuutteleva, mutta unelma elää.

– En minä nyt mitään mieti, että pelaisin MM-kisoissa tai maajoukkueessa, mutta tietenkin semmoinen haave jossakin syvällä sisällä pitää pelaajalla olla, Humaloja virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle