Kotikaukalossa hurjassa vireessä oleva Kärpät kohtaa virkistyneen Ilveksen

LIIGA / Ennakko
Kärpillä on ollut tämän kauden kotiotteluissaan syitä juhlia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Tampereen Ilves matkaa Ouluun, jossa se vastaansa Kärpät. Oululaisten meno Raksilassa on ollut tällä kaudella railakasta.

Kärppien kolmen edellisen kotiottelun maaliero on hurja 19–4. Kun mukaan lasketaan vielä kauden avaus Raksilassa HPK:ta vastaan sekä harjoitusottelut, niin Kärppien saldo tällä kaudella kotikaukalossa on maalierolla mitattuna 32-10.

Kovasta kotisaldosta kertoo vielä se, että harjoitusottelut mukaan lukien Kärpät on hävinnyt Oulussa tammikuun 2017 jälkeen varsinaisella peliajalla ainoastaan yhden ottelun.

Ilveksen kausi on sen sijaan varsinkin vieraskaukaloissa ollut nihkeää. Viidestä ottelusta on kertynyt kolme pistettä. Joukkueen pakisto on ollut kovilla, mutta hätäapua puolustukseen on tulossa, kun yhdysvaltalaisen Joe Piskulan ilmoitettiin liittyneen joukkueeseen. Lauantaina Oulussa Piskula tekee debyyttinsä Ilveksessä.

Kärppien kakkosketju onnistui edellisessä ottelussa, kun ketjun jokainen hyökkääjä teki maalin. Ketjun 17-vuotias huippulupaus Rasmus Kupari teki uransa ensimmäisen liigamaalin, kuten myös ruotsalainen Nicklas Lasu. Kärppien maalintekijäpuolella alkaa olla laajuutta; edellisessä ottelussa kaikki kuusi maalia merkittiin eri pelaajille.

Sarjassa kolmanneksi viimeisenä oleva Ilves hävisi edellisellä kierroksella pirteän peliesityksen jälkeen sarjakakkoselle JYPille Jyväskylässä. Ennen tuota ottelua Ilves voitti kolme ottelua peräkkäin, joten Ilves on vaisun alun jälkeen osoittanut hienoisia piristymisen merkkejä.

Seuraa Heitä

Joe Piskula #43 | Ilves

Puolustaja

Isokokoinen amerikkalaispelaaja pääsee näyttämään kykynsä ensi kertaa Liigassa.

Miska Humaloja #27 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Humaloja takoi harjoitusotteluissa maaleja, kerran hän teki hattutempunkin. Päästyään Jari Sailion kolmen ottelun pelikiellon jälkeen takaisin tuttuun ketjuun maaleja on jälleen syntynyt. Neljässä edellisessä ottelussa Humaloja on kolmessa pelissä tehnyt maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilveksen puolustuskalusto koituu jälleen kohtaloksi
Kärpillä on alla vakuuttava voitto SaiPasta, kun taas Ilves koki niukan tappion JYPille. Ilveksen suuri murhe on ollut kiekollisen pelin huolellisuus erityisesti omalla alueella. Kärpillä puolestaan on samaan aikaan yksi liigan aktiivisimmista, mutta myös tasapainoisimmista karvauksista. Tämän takia Kärpät myös marssivat vakuuttavaan voittoon Oulun lauantai-illassa.
4 5
1 2