Luttinen kuuman pelin jälkimainingeissa: "En minä jaksa siitä jauhaa"

LIIGA / Haastattelu
Luttisella ja HIFK:lla riittää mietittävää.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tappara ja HIFK kohtasivat neljännessä finaalissa lauantaina. Kotijoukkue onnistui kampeamaan ottelusarjan tasoihin 3-0-voitolla. Ottelu äityi varsin kuumaksi ja useat tilanteet puhuttivat yleisöä ja kiekkokansaa. HIFK-kapteeni Arttu Luttinen perkasi tuntojaan haastattelussa.

HIFK:n ja Tapparan finaalisarja on ollut tähän asti kotijoukkueiden hallintaa. Niin myös sarjan neljännessä ottelussa Tampereella. Tappara hoiteli maalinteon superhyökkääjä Patrik Laineen johdolla ja HIFK menetti hermokontrollinsa ensimmäistä kertaa aikoihin. Kapteeni Arttu Luttinen kommentoi neljännen ottelun tapahtumia.

− Jouduimme takaa-ajajan asemaan. Tapparan avausmaali oli meille paha isku, emmekä saaneet hyvistäkään paikoista sisään tänään. Nolla maalia on huono suoritus. Vastustaja oli petrannut paljon. Meidän vuoromme on petrata huomiseen, puntaroi Luttinen ottelun tauottua. 

Ennen perjantain neljättä ottelua välissä oli kaksi huilipäivää, kun kolmas peli pelattiin jo tiistaina. Nyt tositoimet jatkuvat jo seuraavana päivänä, kun kiekkokaravaani matkaa takaisin Helsinkiin. Luttinen kertoi mielipiteensä otteluohjelmasta.

− Totta kai on parempi, että pääsemme heti huomenna Helsingissä pelaamaan. Parempi pelata peräkkäisinä päivinä kuin odotella pari päivää, näpäytti Luttinen Liigan finaalien otteluohjelmaa. 

HIFK on nollannut Tapparan finaalisarjassa molemmissa kotiotteluissaan numeroiden ollessa 4-0 ja 6-0. Tappara puolestaan on voittanut molemmat Hakametsän ottelut yhteismaaleilla 5-1.

− Koti- ja vieraspelaamisen ero ei varmasti ole näin suuri, kuin mitä numerot antavat ymmärtää. Olemme vain pelanneet kotona koko kauden hyvin. Lisäksi kotiyleisö on meillä, kuten Tapparallakin loistava. Tänään katsomoetu oli Tapparalla, huomenna se on taas meillä, Luttinen järkeili.

HIFK menetti ottelun loppupuolella hermokontrollinsa lähes täysin, minkä seurauksena tähtihyökkääjä Tomas Zaborsky pauhasi itselleen suihkukomennuksen. Myös kanadalaispuolustaja Keith Aulie kävi kuumana. Tapparalta hämmennyspuuhissa kunnostautui erityisesti Henrik Haapala.

− Ihan normaalia pudotuspelipelaamista. Eihän jäähypenkiltä pelejä voita, se on selvä asia. Loppuun asti yritimme, mutta kirimme tyrehtyi jäähyihin. 3−0-maali oli ottelun kannalta aika ratkaiseva, Luttinen harmitteli.

Virheettömyys kunniaan

Tappara sai ottelun alkupuolella muutamia läpiajoja, kun muun muassa Laine ja Kristian Kuusela pääsivät karkuun helsinkiläispuolustukselta. 

− Tappara sai maalinsa meidän virheidemme ansiosta. Harhasyötöistä puolittaisia läpiajoja ja vastaavaa. Meilläkin oli vastaavia paikkoja, muttemme saaneet sisään.

Ottelun tuomaristo jakoi muutamia isoja rangaistuksia, kun Tapparan Tuukka Mäntylä taklasi HIFKin Siim Liivikiä päähän − tuomiona 2+10-minuuttinen. Lisäksi Zaborskylle tuomittiin 2+20 minuuttia huitomisesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä. Kapteeni Luttinen ei lähde raitapaitojen tekemisiä kommentoimaan.

− En minä jaksa siitä jauhaa. Ei nämä pelit siihen ratkea. Jos et tee yhtään maalia, et voita, Luttinen naulasi.

Sarja jatkuu huomenna lauantaina Nordenskiöldinkadun jäähallissa Helsingissä. Luttinen tiesi kertoa, millä tavalla Tappara ja sen huippumaalivahti Tomi Karhunen on horjutettavissa.

− Enemmän jätkiä maalin eteen ja veskarille häirintää. Karhunen näkee kiekot aivan liian hyvin, jolloin hän kyllä ottaa ne kiinni, Luttinen tiesi. 

Mitään palopuheita tai herätysliikkeitä kapteenilta ei ole sen kummemmin luvassa.

− Tämä peli on unohdettu ja huomenna on kotona peli. Tiedämme mitä meidän täytyy parantaa voittaaksemme, HIFK-kapteeni päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle