Barkov johti Panthersin kalavelkojen maksua, Canucksilta hurja nousu Oilersia vastaan

NHL / Uutinen
Panthers tasoitti ottelusarjan. Aleksander Barkov (vasemmalla) iski tehot 2+2.
Kuva © Eliot J. Schechter / NHLI via Getty Images
Florida Panthers otti vuorostaan rökälevoiton Boston Bruinsista ja tasoitti ottelusarjan. Aleksander Barkov teki hurjat tehot. Vancouver Canucksin mieletön kiri toi voiton Edmonton Oilersista.

Florida Panthers toipui kärsimästään ensimmäisen kamppailun murskatappiosta Boston Bruinsille ja otti vakuuttavan 6−1-voiton toisesta mittelöstä. Ottelusarjan tasoittanutta voittoa vauhditti Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov komeilla tehoillaan 2+2=4.

Suomalaisista pisteille pääsivät myös maalin iskenyt Eetu Luostarinen ja yhden syöttöpisteen kerännyt Anton Lundell. Bruins meni ottelussa johtoon Charlie Coylen avauserän osumalla, mutta pantterit iskivät kolme osumaa kahteen jälkimmäiseen erään ja käänsivät tuloksen.

Yön toisessa kamppailussa Vancouver Canucks kiri voittoon Edmonton Oilersista. Toisessa erässä tulleet pikamaalit veivät Oilersin 2−1-johdosta jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta Canucks esitti hurjan kirin. Kotijoukkue vei sarjan ensikohtaamisen nimiinsä 5−4.

Oilers teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia, kun Zach Hyman ja Mattias Ekholm onnistuivat. Dakota Joshua kavensi tilannetta toisen erän alussa, mutta Cody Ceci ja Hyman iskivät osumat alle minuutin sisään toisistaan ja loivat edmontonilaisille tukevan johdon.

Elias Lindholm napautti Canucksin toisen kihauksen toisen erän lopussa, ja kolmannen erän painostuksen ansiosta kotijoukkue kuroi eron kokonaan umpeen. J.T. Millerin ja Nikita Zadorovin maalit toivat Canucksin tasoihin ja Conor Garlandin kiskaisu vei ryhmän liki sensaatiomaisesti 5−4 edelle, kun peliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Connor McDavid ja kumppanit eivät enää onnistuneet tasoituksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle