Kivi valmis kohtaamaan "puolikanukit"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Karri Kiven pelisuunnitelma toimi.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com

- Hyvä päivä. Harvoin pelisuunnitelma onnistuu näin nappiin. Olimme suunnitelleet tätä pelitapaa jo pitkään: siitä lähtien kun Moskovan-peleissä kuukausi sitten tuli selväksi, kuinka he pelaavat.

- He hakevat ratkaisuja kaukaa, ja me pystyimme estämään ne. Jos he lähtivät hyökkäämään alhaalta, niin koko viisikkomme puolusti. Hyökkääjätkin malttoivat olla puolustajien apuna, kehui Kivi.

Edellisessä ottelussa Teuvo Teräväisen johtama ykkösketju pelasi valtavat minuutit. Nyt myös muut ketjut saivat vastuuta - ja onnistumisia, kun Rasmus Kulmala ja Joni Nikko tekivät maalit.

- Peluutuksen suhteen tämä oli erikoinen ottelu. Jos on joskus menty mahdollisimman tasaisesti, niin tänään. Vaadin kaikilta ennen ottelua, että laittavat sellaisen ekstranapsun lisää peliinsä, koska mikään ok-taso ei riitä. Sekin onnistui.

- Ensimmäinen erä oli hyvä, vaikka Venäjä johtikin sen jälkeen. Se heidän maalinsa oli niin halpa. Meillä oli erässä kuitenkin hyökkäyspäässä 16 aloitusta ja omassa päässä 4. Ideana oli ottaa vauhti pois, ei me niille luistelukilvassa pärjätä. Välillä puolustajamme malttoivat pitää kiekkoa puolikin minuuttia, ja siitähän vastustaja turhautui.

Euroopan kanadalaiset

- Seuraavaksi tulee taas täysin erilainen joukkue vastaan. Sveitsi on sellainen puolikanukki-jengi. Oli tiedossa, että meillä on neljä erilaista tyyliä vastassa alkusarjassa, ja tiistaina on vuorossa tyyli neljä.

Ennakkospekulaatiot Suomen puolivälierävastuksesta ovat alkaneet. Kivi ei kuitenkaan suostunut ottamaan kantaa arvioihin.

- Minä mietin vain pakki-pakkia ja sellaisia enkä laskuhommia. En edes osaisi, ei se ole mun juttuni. Mitä hemmettiä minä niitä miettisin.

Artturi Lehkonen ja Rasmus Ristolainen olivat tänään sivussa kokoonpanosta. Amerikasta matkustanut Ristolainen sairastui flunssaan, ja Lehkosta vaivasi Ruotsi-ottelussa tullut loukkaantuminen.

- Loukkaantumisista ei ikinä tiedä. Välillä sattuu ihmeitä, mutta nyt kävi niin, etteivät pojat pystyneet pelaamaan. Pelikuntoiset pelaavat. Ristolaisen sairastuminen oli odotettavissakin, kun oli matkustamisen rasitteet ja parin viikon tauon jälkeen kaksi fyysisesti raskasta peliä. Sen takia meillä on ollut koko ajan mukana seitsemän pakkia.

Joukkue täynnä onnistujia

Ristolaisen ollessa sivussa Kivi nosti ykkösylivoimaan puolustajaksi Jokerit-pelaaja Esa Lindellin.

- On meillä muitakin vaihtoehtoja, voimme laittaa vaikka Hongan toiseksi rightin pakiksi. Lindell on kuitenkin pelannut ennenkin tuossa koostumuksessa ylivoimaa, silloin, kun Ristolainen ei vielä ollut mukana. "Essi" hoiti tänään tonttinsa hyvin.

- Pojat vaihtoivat kuitenkin vähän liikaa paikkaa, siellä oli Pokka viivassa ja Lindell toisella puolella. Toisin päin se on toiminut paremmin aiemminkin.

Juuse Saros onnistui tänään hyvin maalinsuulla. Kivellä oli jo valmis suunnitelma Sveitsi-ottelun aloittavasta maalivahdista.

- Saattaa olla, saattaa olla, että Husso pelaa seuraavaksi. Edetään sen suunnitelman mukaan, mikä minulla on päässäni. Maalivahdit ovat onnistunut kaikissa peleissä tähän mennessä.

Ottelun parhaat

Henrik Haapala pääsi näyttämään taitojaan ykkösketjussa Lehkosen poissaolon varmistuttua.

- Haapala latasi neljän ja puolen pisteen pelin asteikolla yhdestä viiteen. Hän teki kaikkea, mitä hyökkääjä voi: maalin, pelasi ykkösalivoimassa. Huippusuoritus.

Tappara-peluri Haapala palkittiinkin ottelun parhaana suomalaispelaajana. Kivellä on kuitenkin käytössään toisenkinlainen palkitsemisjärjestelmä.

- Palkitsen voittopelin jälkeen jonkun joukkueesta vastustajan viirillä. Esimerkiksi tänään se meni Mikko Vainoselle, jonka peli oli timanttinen suoritus, paljastaa Kivi.

» Lähetä palautetta toimitukselle