Vainonen korosti joukkuepelin merkitystä Suomen voitossa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vainonen oli iloinen Suomen suorituksista MM-turnauksessa.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com

Puolustaja Mikko Vainonen otti ilon irti kultamitalista pelin jälkeen.

− Tämä oli mahtavaa. Maailmanmestaruus on niin hieno juttu, etten vielä edes tajua sitä. Joukkue oli todella yhteen nivoutunut, varmaan paras joukkue, jossa olen koskaan pelannut.

− Nyt on kyllä mahtavin tunne ikinä, ennen en ole tällaista kokenut. Kun Leijona-paidassa voittaa kultaa, niin se on sanoinkuvaamatonta. Tämä oli koko joukkueelta uskomaton ja yhtenäinen esitys.

Vainonen totesi myös, että vaikka Suomella ei ole maailman parhaita pelaajia yksilötasolla, joukkueena suomalaiset pärjäävät hyvin nimekkäämpiäkin vastustajia vastaan.

− Meillä ei ole maailman parhaita pelaajia, mutta meillä on paras joukko pelaajia.

− Tämä oli iso voitto meille suomalaisille. En edes muista, milloin Suomi olisi viimeksi saanut mitalin alle 20-vuotiaiden kisoista. Nyt unelma voitosta kävi toteen.

Puolustaja jakeli kehuja ja kiitosta koko Pikkuleijonien kisaryhmälle.

− Kaikki tekivät osansa ja olimme todella hyvä joukkue tänään. Koko joukkue oli todella iloinen pelin jälkeen. Tämä oli iso asia. Tämä oli todella kova turnaus ja me voitimme sen. Koko joukkue oli täynnä MVP:tä.

Yhtenäisyys korostui Vainosen mukaan erityisesti Ruotsi-pelin vaikeiden hetkien ja lopun ratkaisuhetkien aikana.

− Kolmannessa erässä yhtenäisyytemme nähtiin, kun jäähyjä tuli ja pystyimme silti puolustamaan hyvin. Vaikka Ruotsi tulikin tasoihin, niin emme antaneet sen vaikuttaa. Sitten löimme naulan arkkuun jatkoajalla.

Seuraavaksi joukkue suuntaa kohti Malmön yötä juhlimaan.

− Juhlimme varmasti kovasti. Kyllä tästä tuonne Malmön yöhön lähdetään. En osaa sanoa paikan nimeä, mutta eiköhän sieltä jokin paikka löydy meille.

» Lähetä palautetta toimitukselle