Haapala: ”Teräväisellä on niin maaginen kosketus, että kaikki menee”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Haapala nousi maanantaina ykkösketjuun ja pääsi heti maalinkin makuun.
Kuva © Leo Runsas, leo.runsas@jatkoaika.com

Henrik Haapala on pelannut aiemmin turnauksessa lähinnä nelosketjussa, mutta maanantaina tuli komennus ykkösketjuun paikkaamaan ottelusta sivuun jäänyttä hyökkääjä Artturi Lehkosta. Haapala oli tyytyväinen tilaisuudestaan ja totesi osanneensa hieman odottaa mahdollista komennusta.

− Kuulin ykkösketjun paikastani alkulämmittelyn jälkeen. Kyllä se oli tiedossa, että Lehkosella oli jalka kipeä, joten ei se sinällään yllätyksenä tullut.

Haapala onnistui ottelussa kertaalleen maalinteossa. Osuma syntyi ajassa 30.20 Teuvo Teräväisen ja Esa Lindellin syötöistä. Maalissa oli myös rutkasti onnea mukana, koska Venäjän oma puolustaja hämäsi liikkeillään ja mailankäytöllään maalivahti Ivan Nalimovia. Täten löysä jäänuoliainen löysi tiensä verkon perukoille.

Hyökkääjä itse oli vaatimattomalla tuulella maalistaan ja hekotteli Teräväisen maagisen kosketuksen auttaneen maalin synnyssä.

− En niin tiedä siitä maalistani, ihan hyvä, että meni. Olisikohan tuolla Teräväisellä sitten niin maaginen kosketus, että kaikki menee. Hänhän sen syötön minulle antoi. Kyllä Teräväisen rinnalla pelaaminen on varmasti kannattanut, en minä noita maaleja nyt niin paljoa ole muuten tehnyt.

Tappara-hyökkääjä oli muutenkin Suomen peliin tyytyväinen, eikä uskonut, että Venäjän vaisulta vaikuttanut peli olisi ollut pääsyynä voittoon.

− Minun mielestäni tämä oli hyvä peli meiltä kokonaisuutena, ei ollut pakonoloista missään vaiheessa. Ei Venäjä minun mielestäni ollut vaisu. Tiesimme, mitä he tekevät esimerkiksi taktisesti. Tämä oli aika nappipeli meiltä. Voitto oli ihan meidän hyvyyttämme mielestäni.

Jatkoaika tavoitti pelin jälkeen myös venäläispuolustajat Nikita Trjamkinin ja Nikita Zadorovin, jotka olivat samoilla linjoilla Haapalan kanssa Venäjän tappion syistä.

− Kaksi edellistä peliämme olivat parasta peliä meiltä. Tänään emme pystyneet pelaamaan niin. Pääsyy tappioomme oli se, ettemme olleet valmiita tällaiseen peliin. Meillä oli paljon laukauksia, mutta Suomella oli hieman tuuriakin kahden maalinsa kanssa. Meillä sitä ei ollut, puolustajakaksikko totesi.

Venäjä-peliä Ruotsi-peliin verrattaessa Haapala totesi, että alkujännitys saattoi vaikuttaa pelien erilaisuuteen.

− Totta kai oli erilainen peli, kun eri joukkueet olivat vastassa. Heidän keskinäisestä pelistään tulee varmasti tasainen. Ruotsi-pelissä meillä oli varmaan vielä ensimmäisen pelin jännitystä, joka vaikutti.

Nuori hyökkääjä suuntasi katseensa haastattelun lopuksi kohti tulevia Sveitsi-peliä ja pudotuspelejä kohti. Haapala myös totesi uskovansa Pikkuleijonien mahdollisuuksiin myös lopputurnauksessa.

− Alamme käydä Sveitsiä läpi tänään illalla. Lepäämme ensin vähän ja sen jälkeen alamme katsoa videoita.

− Kaikki joukkueet, jotka tulevat vastaan, pitää voittaa, jotta voi voittaa tämän turnauksen. Kyllä esimerkiksi Kanada ja Yhdysvallatkin ovat täysin kaadettavissa. Luotamme tähän joukkueeseen ja omaan tekemiseemme.

» Lähetä palautetta toimitukselle