Keltanokan ensimmäinen piste

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Fantenbergin peli-ilme oli keskittynyt.
Ruotsin ja Venäjän välinen EHT-ottelu päättyi Venäjän 2-3-voittoon. Näin ollen Tre Kronor jatkaa turnausta jumbosijalla, ja on ainoa nollakerhon edustaja ennen päätöskierrosta. Yksi keltapaitojen positiivisesti esiintyneistä pelaajista oli 21-vuotias HV71-puolustaja Oscar Fantenberg.

Kaudella 2009-10 Ruotsin alle 20-vuotiaiden paidassa debytoinut Oscar Fantenberg pelaa ensimmäistä turnaustaan A-maajoukkueessa. Perjantai-iltapäivän kamppailussa tilille napsahti myös uran ensimmäinen maajoukkuepiste, kun Tony Mårtensson ohjasi Fantenbergin viivalaukauksen Venäjän maaliin ja tasoitti ottelun.

- Olimme 1-2 tappiolla ensimmäisen erän jälkeen. Paransimme tahtia toisessa erässä, mutta hyvistä paikoista huolimatta onnistuimme maalinteossa vain kerran, harmitteli maajoukkueen keltanokka vahvasti ruotsalaispainoitteista toista erää.

- Kolmannessa erässä meillä oli mahdollisuus, mutta he [Venäjä] tekivät 2-3:een. Emmekä sitten päässeet yhtä tolpasta ulos kimmonnutta laukausta lähemmäs tasoitusta.

Ruotsi aloitti turnauksensa keskiviikkona vieraspelillä Tšekissä ja pelasi jo kahden päivän päästä perjantaina Turussa. Puolustajalupauksen mielestä tämä ei vaikuttanut joukkueen pelaamiseen.

- En usko sen vaikuttaneen. Lepäsimme hyvin eilisiltana, emmekä tunteneet enää itseämme väsyneiksi siitä pelistä.

Miehen mielestä myöskään venäläiskannattajien suuri määrä, ja pitkälti muutaman innokkaan suomalaistytön harteilla levännyt ruotsalaiskannatus eivät vaikuttaneet pelin "momentumiin".

- Emme ajatelleet yleisöä, koska meillä oli peli pelattavana. Ei sillä ollut merkitystä.

Fantenberg kertoi olleensa ylpeä saatuaan kutsun aikuisten maajoukkueeseen ja päästyään tämän myötä pelaamaan "isossa" maajoukkueessa.

Jo toisessa maajoukkepelissään pisteiden makuun päässeen pakin mukaan Ruotsi pelasi Venäjää vastaan hyvän pelin, eikä nähnyt syytä suurille muutoksille jo lauantaina pelattavaa Suomi-peliä silmälläpitäen.

- Mielestäni pelattiin jo tänään hyvin, mutta se vain ei riittänyt. Meidän täytyy pitää sama peli ja energiataso yllä ja pelata joukkueena.

- Yksi matsi jäljellä ja se tulee olemaan iso peli Suomea vastaan.

Epävarmasti pelannutta, 14:stä laukauksesta kolme sisään päästänyttä Ruotsin maalivahti Johan Holmqvistia mies ei suostunut moittimaan, vaan vastasi maalivahtipelistä kysyttäessä lyhyesti ja ytimekkäästi.

- Meidän maalivahtimme oli hyvä, tosi hyvä.