Haula: "Pari maalia lisää ensi pelissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Haula aloitti maajoukkueuransa heti piste per peli -tahdissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Sveitsiä vastaan syöttöpisteen maajoukkuedebyytissään saalistanut hyökkääjä Erik Haula odottaa innoissaan sunnuntain USA-ottelua.

Leijonajoukkueen seuratuin pelaaja perjantaisessa Sveitsi-kamppailussa oli ehdottomasti A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt NHL-vahvistus Erik Haula. Porilaishyökkääjä oli saapunut Valko-Venäjälle edellisenä iltana, mutta aikaero painoi silti vielä hieman kropassa.

- Onhan se aika itsestäänselvää, että rytmi on vähän sekaisin pitkän matkustamisen jälkeen. Kun oli myöhäinen iltapeli, niin yritin mennä päiväunille, niin se oli kuin olisi yöunille mennyt. Mutta ihan hyvin pääsi pelirytmiin kuitenkin lopulta.

Pääasiassa keskushyökkääjänä Wildin riveissä pelannut Haula istutettiin debyyttiottelussa Olli Jokisen kakkosketjuun oikeaan laitaan. Myös iso kaukalo vaati hieman totuttelemista.

- Olihan siinä vähän totuttelemista, kun oli iso kenttä. En ole myöskään kauheasti laidalla pelannut viime aikoina, mutta pitää vain yrittää petrata jokaiseen peliin.

Ketjukavereista Haulalla ei ollut valitettavaa. Kakkosketjun toisella laidalla hyökkää arvokisakonkari Leo Komarov.

- Kiva tuossa on vetää. Kokeneita kavereita vierellä, niiltä saa apua koko ajan. Oli itseluottamuksen kannalta hyvä, kun saimme luotua paljon paikkoja ja tehtyä maalinkin. Tästä on hyvä jatkaa. Pari lisää sitten vaan ensi pelissä.

Suomalaishyökkääjistä isoimman peliajan ottelussa kellottanut Haula sai lopussa vastuuta myös rankkarikilpailussa, mutta yritys ei tuottanut tulosta. Edellinen rangaistuslaukaus oli tullut ammuttua AHL:ssä, sillä Minnesotassa ei vetovuoroja tullut.

- Kyllä siellä on aika kovat vetäjät Wildilla. AHL:ssä tuli vedettyä rankkareita. Kovalla itseluottamuksella lähdin vaan ampumaan, harmi ettei mennyt. Ei se kaukana ollut.

Suomen seuraava vastustaja on sunnuntaina vastaan luisteleva USA. Pitkään yhdysvaltain yliopistosarjoissa pelannut Haula tuntee hyvin vastaan tulevan joukkueen.

- Onhan siellä paljon tuttuja kavereita. Heillä on paljon hyviä pelaajia, tulee varmasti kova matsi. He pelaavat yksinkertaista ylös-alas-kiekkoa ja yrittävät hyödyntää kovaa vauhtiaan. Meillä tarvitsee viisikkopuolustuksen olla ihan timanttista, ja "Peksiltä" (Pekka Rinne) vaaditaan taas ihan huippupeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle