Haatajan paluu Helsinkiin: "Halusin vielä palata tänne, jos mahdollisuus tulisi"

LIIGA / Haastattelu
Haataja osui heti paluupelissään.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Juha-Pekka Haataja palasi Helsinkiin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kauden avauksessa tuli tukkaan Jyväskylässä, vaikka Haataja osuikin JYPin verkkoon. Jatkoaika kyseli Haatajalta paluun taustoista, ja lauantain kotiavauksesta.

Juha-Pekka Haataja veti perjantaina HIFK:n paidan päälleen liigakaukaloissa ensimmäistä kertaa sitten mestaruuskauden 2010-11. Joukkue hävisi kauden avauksessa JYPille loppulukemin 4-2.

HIFK hankki viime keväänä KooKoosta jo Ryan O'Connorin, Jarkko Malisen ja Kai Kantolan. Viimeksi mainittu jatkoi matkaansa Kuopioon, mutta Malinen ja O'Connor jatkoivat petopaidassa. Nyt joukkoon liittyi myös Haataja.

− Aikoinaan kun muutaman vuoden täällä olin, jäi hyvät muistot ja kokemukset tästä paikasta. Halusin siksi tässä vaiheessa uraa vielä palata tänne, jos mahdollisuus tulisi ja kiinnostusta löytyy. Onneksi asiat järjestyivät niin hyvin, että täällä olen taas, Haataja toteaa.

Kouvolan kolmikko pelasi heti kauden avauksessa samassa ylivoimaviisikossa, ja tulosta tuli. Haataja täräytti HIFK:n ensimmäisen maalin O'Connorin ja Malisen alustuksesta. Voisi kuvitella, että yhteinen historia on yksi ratkaisevista tekijöistä, miksi valmennusjohto on miehet samaan ylivoimaan laittanut.

− Pitäisi varmaan valmentajilta kysyä, että mikä siinä on takana, mutta siinä kun pelattiin muutama vuosi samojen jätkien kanssa samassa ylivoimassa, totta kai se helpottaa. Meillä on kuitenkin uusi joukkue. Hitsautuminen ottaa aikansa, Haataja pyörittelee.

Vaikka HIFK pelasi tuloksellisesti parhaiten avauserässä, Haatajan mielestä joukkueen pelillinen esitys koheni ottelun edetessä.

− Vaikka ensimmäisessä erässä pääsimme tauolle johdossa, se oli meiltä heikoin erä tässä pelissä. Toisessa erässä vastustaja teki maaleja, mutta me paransimme koko ajan. Kolmas erä oli paras meiltä. Minusta meillä oli nousujohteinen peli.

Pitkään ei avausottelun tappioon saa jäädä vellomaan, sillä joukkueet kohtaavat heti lauantaina Helsingissä.

− Siellä odottaa kauden avaus kotona, ja kuten puhuimme pelin jälkeen, meidän pitää lähteä nauttimaan siitä tilanteesta, että saamme lauantaina pelata kotona.

− Paikalle tulee varmasti hyvin porukkaa, ja yleisö on meidän tukenamme. Annetaan heille mitä he tulevat katsomaan. Nautinnon kautta huomiseen, Haataja päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle