Ehrhardtilla sopeutumista turkulaiskaukaloon

LIIGA / Haastattelu
Travis Ehrhardt tiesi, mitä odottaa lauantain ottelulta.
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
TPS-puolustuksen uusi kasvo Travis Ehrhardt pelasi ensimmäisen vierasottelunsa SM-liigassa, kun turkulaisjoukkue saapui Porin Ässien vieraaksi lauantaina. Tappiosta huolimatta kanadalainen oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

- Pelasimme kovaa, ja tiesimme heidän tulevan kovaa päälle, kun oli kotiavaus kyseessä. Meidän täytyi varautua myrskyyn. He tulivat kovaa, ja meillä oli vähän tilanteita, turkulaispuolustaja Travis Ehrhardt tiivisti lauantaisen mittelön.

Yhdysvalloista Suomeen muuttanut Ehrhardt pelasi kolme edellistä kauttaan AHL-seura Grand Rapids Griffinsin riveissä. Pohjois-Amerikasta Eurooppaan siirtyvät pelaajat kertovat usein, kuinka samanlaista pelaaminen Suomessa on verrattuna amerikkalaisjääkiekkoon. Puolustajalla oli kuitenkin oma mielipiteensä asiasta. Liekö siihen syy Pekka Virran omaperäisessä pelitavassa?

- Itse asiassa täällä pelaaminen on paljon erilaisempaa kuin kuvittelin. Kaikki, nelosketjusta ykköseen asti, ovat todella lahjakkaita pelaajia, ja he haluavat pitää kiekkoa paljon itsellään. Pohjois-Amerikassa monet joukkueet pyrkivät vain pelaamaan syvälle vastustajan päätyyn ja iskemään miestä niin lujaa kuin pystyy. Täällä on siis aika lailla erilaisempaa, pakki tuumasi.

Ehrhardt sai kuitenkin huomata SM-liigan sisäisetkin erot varsin nopeasti, kun puolustaja pääsi peräkkäisinä päivinä kokemaan ensin kotiottelussa liigan suurimman kaukalon ja seuraavaksi Isonmäen jäähallin.

- Huomasi heti, kuinka paljon tilaa kentällä on Turussa. Pidin täällä pelaamisesta hieman enemmän, sillä se tuntui pohjoisamerikkalaisemmalta. Tuntui, että kaikki oli lähempänä. Ja siihenhän olen tottunut. Ero Turkuun on siis valtava.

Vankka usko NHL-kauden alkamiseen

Kanadasta Suomeen muuttanut Ehrhardt pelasi kolme edellistä kauttaan AHL-seura Grand Rapids Griffinsin riveissä. Vaikka maa ja valuutta vaihtuivat, seuraa 23-vuotias kanadalainen tiiviisti Pohjois-Amerikan tapahtumia, eikä usko sulkukauden uhkaavan maailman tunnetuinta jääkiekkoliigaa.

- En ole siitä huolissani. Uskon varmasti, että tänä vuonna pelataan NHL:ää. Omistajien ja pelaajien välissä on vain liikaa rahaa, mutta lopulta he kuitenkin sopivat asiat. Ehkä kuukaudessa, ehkä vielä aiemmin.

Kanadalainen allekirjoitti kuluvan kauden alla sopimuksen Turun Palloseuran kanssa onnistuneen try-out-jakson myötä. Omaa pelityyliään puolustajan kuvailee yhdellä sanalla: viisas.

- Yritän tietysti pelata hyvin ja löytää vapaana olevan kaverin, jolle syöttää. Puolustuksessa pyrin tekemään työni, enkä toivottavasti ole jäällä, kun vastustaja tekee maalin.

TPS-luotsi Virta tunnetaan poikkeuksellisen vaativana valmentajana. Ylivoimavastuuta joukkueessa saanut puolustaja kokee tämän kuitenkin vain hyvänä asiana.

- Kyllä, hän on vaativa, mutta hän odottaa meiltä kaikilta samaa. Hän haluaa, ja odottaa meidän voittavan, ja se on hyvä juttu. On hienoa kunnioittaa toista, joka haluaa omalla tavallaan meidän tekevän kaikkemme. Hän on hyvä valmentaja meille, kanadalainen jakoi hymyillen tunnustusta Virralle.

TPS saa vastaansa keskiviikkona JYPin, kun hurrikaanipaidat matkustavan Turkuun. Ehrhardtilla oli selvät sävelet seuraavaan otteluun valmistautumisesta.

- Nyt täytyy levätä kunnolla ja treenata jäällä, kun on sen aika. On aika ottaa taktiikkataulu esille ja harjoitella asiat, jotka eivät onnistuneet tänään. Sitten lähdemme kovaa seuraavaan peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle