Raanta jatkoi Järvenpään esimerkillä

LIIGA / Haastattelu
Antti Raanta ei joutunut venymään äärimmilleen.
Kuva © Mikko Ruohola
Antti Raanta jatkoi Ässien maalinsuulla siitä mihin Juha Järvenpää perjantaina Lukkoa vastaan jäi. Raumalaislähtöinen Raanta tilkitsi maalinsa moitteettomasti ja johdatti Ässät 3-0-voittoon.

- Järvenpää näytti eilen esimerkkiä, niin siitä oli helppo jatkaa. Jatkettiin samalla tasolla eilisestä, puolustus pelasi vähintään yhtä hyvin. Ei tullut oikeastaan lainkaan vetoja pahoilta sektoreilta ja kun kahdessa ensimmäisessä erässä annoin vähän liikaa ripareita, niin silloinkin pakit hoitivat ne pois, kiitteli Antti Raanta.

Raannan kauden avaus sujui samalla tavalla kuin viime vuonna, kun patavahti asteli Isonmäen jäälle ennen aikojaan.

- Joka vuosi alkushown kanssa sama juttu, viime vuonna menin jäälle vielä aikaisemmin, Raanta naurahti.

- Aina ensimmäinen peli vähän jännittää, sillä viimeisestä kunnon pelistä on kuitenkin aikaa. Harjoituspelit eivät ole verrattavissa oikeisiin peleihin ja vielä kun ne eivät omalta osaltani sujuneet hirveän hyvin, niin olihan sitä perhosia vatsassa, myöntää Raanta.

Maalivahtivalmentaja vaihtui

Tämä kausi toi suuren muutoksen niin Raannan kuin myös Järvenpään arkeen. Patapaitojen viime kauden maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen pakkasi laukkunsa ja lähti HPK:n riveihin. Hänen tilalleen nousi porilaisten A-junioreiden maalivahtivalmennuksesta viime kaudella huolehtinut Jaakko Rosendahl.

- Totta kai jutut ovat hieman vaihtuneet, kun Lehtonen oli oikeastaan eräänlainen isähahmo ainakin minulle. Samanlainen rento ja hauska meininki on kuitenkin harjoituksissa jatkunut, kun ei me Järvenpään kanssa olla mitään kivikasvoja.

Sekä Järvenpää että Raanta aloittivat kautensa vakuuttavilla nollapeleillä, joten vastuuta lienee edessä molemmille runsaasti ainakin alkukaudella.

- Minulle sopii ainakin tosi hyvin se, että vuorotellaan pelejä, kun molemmilla kerran kulkee. Alkukaudesta on vaan positiivista, että molemmat saavat tuntumaa, miettii Raanta.

Raannan pestinä on Ässissä toimia myös seuran musiikkivastaavana. Täksi kaudeksi urakka helpottui, kun slovakkijätti Kristian Kudroc siirtyi KHL-jäille.

- Viime kaudella Kudroc halusi kuunnella aika paljon teknomusiikkia ja se oli sen verran pelottava, että sitä piti totella, eikä sille uskaltanut oikein väittää vastaan.

- Nyt Jani Honkanen ilmoitti jo ennen kauden alkua, että pitää olla vähän rockia myös mukana. Ja onhan Honkanenkin omalla tavalla pelottava persoona ja vielä sakkokeisarikin, joten pakkohan sitäkin on kuunnella, Raanta päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle