Saksan pisterohmu Marc Michaelis iloitsee tuloksista ja kiekkokulttuurin kehityksestä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marc Michaelis on ollut Saksan johtavia pelaajia läpi turnauksen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan ykkösketjun keskellä häärinyt Marc Michaelis jatkoi hyviä otteitaan Kazakstan-ottelussa. Mies avasi pelin jälkeen näkemyksiään myös MM-menestyksestä ja Saksan kehityksestä jääkiekkomaana.

Saksan johtotähtiin kuuluva hyökkääjä Marc Michaelis antoi täyden tunnustuksen Kazakstanille Saksan 5−4-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

− Odotimme tätä. Toki Kazakstan ei ollut vielä voittanut peliäkään, mutta he ovat hyvä joukkue. Meidän täytyi olla valmiina heti alusta alkaen.

− Saimme avausmaalin ja se auttaa aina. Koko peli oli kuitenkin kovaa kamppailua ja olen tyytyväinen, että voitimme, ykkösketjun keskushyökkääjä totesi.

Saksan MM-turnaus on sujunut tuloksellisesti loistavissa merkeissä. Kuudesta pelistä on kasassa viisi voittoa ja ainoa tappio tuli Kanadalle. Michaeliksen mukaan Saksan peli on kuitenkin ailahdellut ja haasteita on ollut riittämiin.

− Matka on vielä pitkä. Iso asia on ollut se, että meillä on ollut useita haasteita. Tähän mennessä olemme löytäneet keinot pelien voittamiseen. Olemme suoriutuneet tasaisesti ja saaneet pidettyä johdon loppuun saakka.

− Meillä on edelleen paljon lisäpotentiaalia. Emme ole pystyneet vielä pelaamaan ehjää 60-minuuttista haluamallamme tavalla. Sitä aiomme parantaa Sveitsiä vastaan.

Saksa on kärsinyt monenlaisesta epäonnesta turnauksen aikana. Muun muassa joukkueen ykköstähti Tim Stützle joutui jättämään turnauksen kesken loukkaantumisen vuoksi. Michaelis ylistää kuitenkin joukkueen venymistä ja sitoutumista yhteisen tavoitteen eteen.

− Mielestäni, kun ajattelee koko kokoonpanoamme, kaikki ovat tehneet osansa ja tuottaneet myös tulosta. Meillä on ollut haasteita loukkaantumisten kanssa. Heitä korvaamaan tulleet pelaajat ovat tehneet mahtavaa työtä ja auttaneet meitä.

Michaelis on iskenyt kuudessa ottelussa tehot 2+5 ja johtaa Saksan sisäistä pistepörssiä. Mies sanoo silti, ettei ole täysin tyytyväinen suorituksiinsa.

− En ole täysin tyytyväinen omaan peliini. Olin viitisen kuukautta sivussa tällä kaudella loukkaantuneena ja palasin vasta pelikuntoon huhtikuun alussa.

− On kuitenkin mahtavaa pelata Saksan paidassa. Menestyminen myös helpottaa asioita. On ollut hienoa, että olen pystynyt tekemään tulosta ja tuomaan oman panokseni.

Sekoitus pohjoisamerikkalaista ja eurooppalaista jääkiekkoa

Michaeliksen ura on kovin erilainen kuin monen muun saksalaispelaajan. Mies lähti jo 18-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan pelaamaan. Ensin pelejä tuli NAHL- ja USHL-juniorisarjoissa ja sen jälkeen NCAA-yliopistosarjassa.

Viime kaudet Michaelis on pelannut ensin NHL:ssä Vancouver Canucksissa ja sitten AHL:ssä Toronto Marliesissä. Tutut naamat pohjoisamerikkalaisjäiltä lämmittävät hyökkääjän mieltä ja uudet tuttavuudet Euroopan jäiltä ovat kiinnostavia.

− Muita joukkueita ja pelaajia vastaan pelaaminen on mielenkiintoista. Tiedän, miten hyviä he ovat ja miten he pelaavat. Osa pelaa Euroopassa ja toiset Pohjois-Amerikassa, siksikin MM-kisoissa pelaaminen on aina kivaa.

− Tämä on hieno sekoitus. Olen pelannut paljon pelejä näiden kaverien kanssa ja tulen aina mielelläni ja innoissani edustamaan Saksaa.

Saksan vakiorunko on pysynyt melko samana jo vuosia. Maan juniorituotanto tuottaa kuitenkin uusia tulokkaita myös aikuisten maajoukkuerinkiin ja se on Michaeliksen mukaan mahtavaa.

− Uudet kasvot tuovat uusia tuulia joukkueeseen. Siinä oppii tuntemaan uusia ihmisiä ja heidän persooniaan. Se on virkistävää.

Saksa on oppinut menestymään

Michaelis ei osannut spekuloida tarkemmin turnauksen jatkoa. Miehen mukaan kaikki on vielä hyvinkin auki.

− On hankalaa ennakoida tulevaa. Tähän peliin tultaessa kaksi viimeistä alkulohko-otteluamme olisivat voineet kääntää tilanteen moneen eri suuntaan. Sellaista se on edelleen.

− Haluamme voittaa jokaisen pelin. Se ei ole muuttunut mihinkään ja se on ollut asenteemme aina.

Saksa kohtaa viimeisessä alkulohko-ottelussaan Sveitsin. Pelissä on suuret panokset, sillä riippuen muiden pelien lopputuloksista, siinä ratkaistaan sijoituksia 1-3. Edessä on kovia haasteita.

− Pelaamme tiistaina Sveitsiä vastaan ja haluamme tietenkin voittaa. Pääsemme joka tapauksessa puolivälieriin ja sen jälkeen koetamme voittaa joka pelin.

Saksa on kasvanut tällä vuosituhannella merkittäväksi tekijäksi kansainvälisessä jääkiekossa. Maa on pärjännyt hienosti niin MM-kisoissa, World Cupissa kuin olympialaisissakin ja on oppinut menestymään.

− Kulttuurimme on muuttunut aika lailla. Aiemmin haaveilimme MM-kisoissa pudotuspeleihin pääsystä ja nykyisin odotusarvo on se, että pääsemme puolivälieriin. Rakastan sitä ja haluamme tätä myös joukkueena, Michaelis iloitsee.

Moni saksalaispelaaja pelaa nykyään myös Pohjois-Amerikassa kuten Michaeliskin. Toisin kuin joillain muilla mailla, saksalaiset pelaajat tulevat monesti innoissaan edustamaan kotimaataan arvoturnauksissa.

− Odotukset ovat muuttuneet, mutta meillä on hyviä pelaajia. Kaikki pelaajat haluavat myös edustaa Saksaa ja pelata MM-kisoissa. Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi Moritz Seider, Stützle ja Philipp Grubauer. He haluavat olla täällä ja auttaa Saksaa menestymään.

Saksa ei aio myöskään jäädä polkemaan paikoilleen. Nälkä on kasvanut syödessä.

− Kaikki haluavat myös ottaa seuraavia askeleita. Sitä yritämme kehittää saksalaisessa jääkiekkokulttuurissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle