Rädyn veljekset lähtevät nöyrin mielin kohti nuorten MM-kisoja − "Ehkä enemmän kiinnostaa se, että mahtuu vain kokoonpanoon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rädyn veljekset ovat tottuneet pelaamaan yhdessä.
Rädyn veljekset Aku ja Aatu valittiin molemmat nuorten MM-kisoihin valmistautuvaan leiriryhmään. Molemmat tyytyisivät lähes rooliin kuin rooliin, kunhan kisajoukkueeseen pääsisivät. Jalkeille saatavan ryhmän iskukykyyn usko on kova.

Suomen U20-maajoukkue aloittaa valmistautumisensa vuodenvaihteessa pelattaviin MM-kisoihin leireilemällä ensin Vierumäellä ja sitten Tšekin Brnossa. Odotetusti ryhmään valitut Kärppien hyökkääjät Aku ja Aatu Räty pelaavat jälleen yhdessä ja odottavat innolla pelaamaan pääsyä. Molemmilla on tässä vaiheessa vahva usko joukkueeseen

− Vaikka viime turnauksessa Helsingissä hävittiinkin, niin uskon, että meillä on iskukykyinen ryhmä ja vahvistuksia on kuitenkin tullut lisää. Pitää pelata hyvin ja olla hyvä joukkuehenki, mutta kyllä luulen, että meillä on hyvä mahdollisuus menestyä kisoissa, isoveli Aku pohtii.

− Ei ole kyllä huonoja pelaajia tässä ryhmässä, eikä hirveästi ylimääräisiä. En tiedä, tippuuko tästä edes paljoa pois enää, hän jatkaa.

− Varmaan yksi tippuu hyökkääjistä ja yksi pakeista pois lopullisesta joukkueesta, Aatu osaa tarkentaa.

Pelaajat olivat median käytettävissä ennen leirityksen alkua, joten joukkueen roolituksesta ei oltu vielä ehditty puhua valmennuksen puolelta. Veljeksillä toki on omia toivomuksiaan.

− Voisin kuvitella että alemmista kentistä jotakin roolia tulee. Niin kauan, kun olen kokoonpanossa, olen tyytyväinen. Totta kai olisi kiva pelata jompaa kumpaa erikoistilannetta myös, Aku kertoo.

− Itseäkin ehkä enemmän kiinnostaa se, että mahtuisi vain kokoonpanoon, se olisi aina posia. Ei sinällään ole odotuksia, muuta kun että ehkä samassa kentässä, saa nähdä, komppaa Aatu.

Samassa ketjussa he ovatkin tottuneet pelaamaan. Taival juniorimaajoukkueissa ja seurajoukkueessa on kulkenut pitkälti yhdessä ja veljesten välinen kemia kentällä on toiminut.

− Välillä ärsyttää pelata samassa ketjussa, välillä ei. Silloin kun kulkee, on helppo pelata yhdessä, mutta aina ei kulje, niin silloin on vaikeampaa. Kyllä me aika hyvin pelataan yhdessä, varmaan paremmin kuin mitä muiden kanssa pelatessa, Aku päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle