Pettyneet suomalaispelaajat haluavat päättää turnauksen voittoon − "Ylpeänä kannetaan leijonapaitaa vielä yhden kerran"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasper Simontaival teki välierässä kaksi maalia.
Kuva © Getty Images
Suomi nousi jälleen upeasti kahden maalin takaa tasoihin, mutta USA onnistui lopulta nappaamaan voiton. Suomalaispelaajat olivat luonnollisesti erittäin pettyneitä lopputulokseen, mutta he korostivat, että haluavat napata MM-mitalin kotimatkalle.

Suomen joukkue pelasi oikeastaan 55 minuuttia erittäin hyvää jääkiekkoa ja olisi monien mielestä ansainnut voiton ja paikan finaaliin, mutta tälläkin kertaa onnistuminen maalintekotilanteissa vastustajaa tehokkaammin ratkaisi lopulta voiton USA:lle.

Kapteeni Anton Lundell oli pelin jälkeen pettynyt, mutta myös ylpeä joukkueensa taisteluilmeestä.

− Ärsyttää! Oli todella pienestä kiinni. Niin lähellä ja silti niin kaukana. Onhan tämä todella iso pettymys. Halusimme päästä finaaliin, Lundell kertoi.

− Kokonaisuutena oli meiltä hyvä peli. Olimme niskan päällä, vähän niin kuin kuskin paikalla. Tehokkuutta olisi pitänyt vaan olla enemmän, olisimme voineet tehdä enemmän maaleja. Olen tosi ylpeä joukkueesta − joka jätkä laittoi kaikkensa likoon.

"Sulattelemme tämän tappion pois"

Lehdistötilaisuuteen saapuneet Kasper Puutio ja Henri Nikkanen olivat kapteeninsa kanssa samoilla linjoilla. Puutio saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä, kun hän syötti kahdesti Kasper Simontaipaleen maalintekoon.

− Ne olivat ihan perusmaaleja. Tiesin missä Kassu oli, niin ei muuta kuin kiekkoa sinne. Siitä hän sitten laittoi hyvällä prosentilla kiekot sisään. Ruotsi-ottelu antoi meille varmasti paljon voimaa tähän peliin, sillä tiesimme koko ajan, mihin pystymme, Puutio sanoi.

Pronssipeli Venäjää vastaan pelataan heti huomenna, joten kovin pitkää aikaa ei tappiosta toipumiselle jää.

Eväät pronssiotteluun on Puutiolla selvillä.

− Tänään sulattelemme tämän tappion pois. Syömme ja juomme tarpeeksi ja siihen päälle otamme vielä hyvän levon. Huominen peli tulee aika nopeaan, mutta olemme valmiita Venäjää vastaan. Ylpeänä kannetaan leijonapaitaa vielä yhden kerran.

Turnauksen edetessä peliään vahvasti parantanut Jukureiden Henri Nikkanen oli pitkälti samoilla linjoilla ja oli kääntämässä katseet jo kohti huomista.

− Jokaisella meillä oli varmasti tavoitteena finaalipaikka ottaa, joten ei tämä harmitus ihan hetkessä mene ohi. Peli on kuitenkin jo takanapäin, eikä sille enää mitään mahda. Nyt täytyy jokin keino löytää, millä tästä päästään eteenpäin, Nikkanen mietiskeli.

− Ihan varmasti viimeistään huomenaamulla olemme valmiit kääntämään katseet kohti pronssipeliä. Hieno peli on varmasti siitäkin tulossa.

Pronssiottelu on monelle viimeinen juniorimaaottelu

Venäjä-peli on myös aika monelle pelaajalle junioriuran viimeinen maaottelu. Vuonna 2001 syntyneet eivät enää ensi vuonna saa kisoihin osallistua, joten tämäkin tuo oman lisämausteensa päätösotteluun.

Puutio kuitenkin on vielä ensi vuonnakin edustuskelpoinen.

− Itsellä toivottavasti junnumaajoukkuepelit jatkuvat ensi vuonna, mutta aika monelle meidän pelaajallemme huominen peli on se viimeinen. Tulemme tekemään kaikkemme, jotta saamme heille kunniallisen viimeisen matsin.

Nikkaselle puolestaan pronssipeli tietää maaottelutehtävien loppumisen, ainakin junioritasolla. Mitali kiinnostaa häntä kovasti.

− Itselleni huominen on junnumaajoukkueuran viimeinen, mutta ei tuota ole vielä hirveästi tullut mietittyä. Hieno peli siis tulossa, eikä meillä kellään niitä mitaleja liikaa ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle