Pelicansin puolustuksen tukipilareihin noussut Topias Vilén nautti pudotuspelien tunnelmasta – "Onhan tuolla todella nättiä pelata"

LIIGA / Haastattelu
Topias Vilén nautti pudotuspelien tunnelmasta, kun lahtelaiset ottivat ensimmäisen kiinnityksensä jatkopaikkaan.
Pelicansin luottopuolustajiin noussut Topias Vilén nautti tunnelmasta ja ensimmäistä kiinnityksestä välieriin, kun Pelicans nousi 2–1-voittoon KalPasta puolivälieräsarjan avauksessa.

Lahtelaiset nappasivat tärkeän ensimmäisen kiinnityksen lähes täpötäydessä kotihallissaan. Pelicansin omat kasvatit ovat ottaneet tällä kaudella selkeän askeleen eteenpäin. Yksi heistä on puolustaja Topias VilénAvausottelun ratkaisuksi nuorukainen löysi vahvasta puolustuspelaamisesta.

– Kyllä se ratkesi meidän tiukkaan puolustamiseen. Saatiin kolmanteen erään tärkeä maali, ja sen jälkeen puolestettiin vahvasti johtoa, ytimekkäästi totesi ytimekkäästi Vilén ottelun ratkaisusta.

Isku Areenalle saapunut reilut 4 000 katsojaa eivät joutuneet pettymään, kun hallissa nähtiin odotetun vauhdikasta jääkiekkoa. Nuori puolustaja nautti varsinkin Lahden perjantai-illan tunnelmasta.

– Onhan tuolla todella nättiä pelata, kun halli on täynnä ja kaikki huutaa. Mikä sen hienompaa voisi olla. Kovavauhtinen ottelu ja joutuu lujasti kamppailemaan. Se on sitä peruspudotuspelijääkiekkoa.

Lahtelaisten omat kasvatit ovat nostaneet tasoaan tällä kaudella roimasti. Yksi heistä on myös veljesparista nuorempi Topias. Puolustaja saa reilusti vastuuta Pelicansin takalinjoilta. Vaikka omaan kauteensa nuorukainen on tyytyväinen, niin lisää kovuutta puulustaja haluaa silti omiin otteisiinsa.

– Olen ihan tyytyväinen omaan kauteeni, mutta on tässä vielä tärkeät ottelut edessä, niin pitää vielä nostaa entuudestaan omaa tasoaan. Etenkin näin pudotuspeleissä pitää olla pitää olla kovempi kiekon kanssa ja kamppailla entistä lujempaa.

Ottelut jatkuvat jo tänään Kuopiossa, kun lahtelaiset lähtevät hakemaan jo toista kiinnitystään välieräpaikkaan. Illan kamppailusta voidaan jälleen odottaa vauhdikasta ja etenkin tasaista vääntöä.

– Varmasti samantyylinen ottelu on edessä Kuopiossa. Kovaa mennään jäällä jälleen. Paljon joutuu jälleen vääntämään jäällä. Jos pystytään vähän nostamaan tästä vielä omaa tasoa ja tehdään paikosta tehokkaammin maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle