Nousujohteisen ottelun pelannut Pelicans nousi voittoon maalin tappioasemasta

LIIGA / Raportti
Kamppailu kaukalossa oli kovaa.
Pelicansin ja KalPan välisen puolivälieräsarjan avauskamppailu oli odotetun tasainen. Maalin pelissä kamppailtiin toden teolla jokaisesta metristä, eikä tunteiden kuohunnalta vältytty.

Pelicansin ja KalPan välisen puolivälieräsarjan avaus ei jättänyt 4000-päistä Isku Areenalle saapunutta yleisöä kylmäksi. Avauserästä asti pelissä oli hyvässä suhteessa niin kamppailukovuutta kuin viisikkopelin hienouksia.

Erityisesti molempien joukkueiden viljelemä prässipelaaminen aiheutti vastapuolelle vaikeuksia. Pelicans takkuili avauspelissä KalPan prässin alla ja Pelicansin molemmat maalit syntyivät hyökkäysalueen riistojen jälkeisistä tilanteista.

Avauserä oli enemmän KalPa-merkkinen ja vierasjoukkue saikin avausmaalin ensimmäisen viiden minuutin aikana värkättyä. Siirretyn rangaistuksen aikana peliä pyörittänyt KalPa sai lopulta palkinnon, kun Jesper Mattila ohitti Patrik Bartošákin.

Maalin jälkeen vierasjoukkue ei himmaillut, vaan lähti heti seuraavassa vaihdossa jälleen ryminällä kohti maalia, missä oli makuupaikkoja yhdelle jos toiselle tarjolla.

Avauserän jälkimmäisellä kympillä Pelicans sai Jaakko Rissasen kaksiminuuttisen myötä otetta pelistä, kun lahtelaisten ylivoima rakensi peräti neljä hyvää maalipaikkaa, mutta erinomaisen ottelun pelannut Juha Jatkola oli maalilla mies paikallaan. Vaikka maalia ei syntynyt, lähti Pelicansin peli rullaamaan paremmin ylivoiman jälkeen.

Kolme minuuttia ennen avauserän päättymistä nähtiin ulosajo, kun Pelicans-puolustaja Anton Mylläri taklasi KalPan Kasper Simontaivalta päähän ja sai tilanteesta ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta. KalPa ei onnistunut viimeistelemään viiden minuutin ylivoimalla.

Toinen erä lähti liikkeelle huomattavasti tasaisemmin, vaikka Pelicans olikin lievästi niskan päällä. Lahtelaisryhmä onnistui pelaamaan avauserästä puuttuneita pidempiä päätypelejä ja sai tätä kautta peliotetta itselleen.

Erä eteni tarkasti pelaten ja kamppaillen, kunnes KalPan Colby Sissons käytti aloituksen jälkeisellä laukauksellaan kiekon tolpassa. Kiekko kimposi Bartošákin selästä vielä kohti maalia, mutta tšekkivahti selvitti tilanteen.

Seuraavien minuuttien aikana Pelicans hyödynsi tilaisuutensa, kun maalin edestä Miika Roineelta kiekon saanut Joni Ikonen laukoi Pelicansin tasoihin ykkössektorista.

Pelicans tekee voittomaalin

Viisi kertaa avausottelussa ylivoimalle päässyt Pelicans aloitti myös kolmannen erän ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen ei tänään tuottanut tulosta. Kuopiolaisittain tästä menee kiitos myös alivoimanelikolle, mutta ennen kaikkea maalivahti Jatkolalle.

Pelicans sai yhä enemmän pelin hallintaa itselleen ja onnistui tekemään johtomaalin reilun kolmen peliminuutin jälkeen. Jälleen riiston kautta. Lars Bryggman riisti kiekon hyökkäyspäädyssä, ja jatkotilanteen kautta Ben Blood löysi upealla syötöllä maalinedustalta Tyler Kelleherin, joka pääsi puttaamaan kiekon tyhjiin.

Tämän jälkeen KalPa luonnollisesti haki tasoitusmaalia läpi erän, mutta ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut murtautumaan erinomaisesti puolustaneen Pelicans-viisikon keskustaan.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen otti vielä aikalisän, kun pelikellossa oli 1:44 jäljellä, mutta fläppitaululla käydyt kuviot eivät tällä kertaa realisoituneet tasoitusmaalin muodossa. Näin ollen Pelicans vei sarjan ensimmäisen kiinnityksen.

Muokattu 22.35: Korjattu Jesper Mattilan etunimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo