Leijonien maalivahti Jussi Olkinuora syytti itseään takaiskumaalista – "Petasin sen aivan väärin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jussi Olkinuora oli Suomen maalilla tarkkana Tšekkiä vastaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Kotiyleisön edessä pelaaminen ja joukkueen järkevät peliratkaisut olivat saaneet Jussi Olkinuoran tappiosta huolimatta hyvälle tuulelle.

Kun Leijonat hävisi lauantai-iltana Tšekille, vieraiden ensimmäinen maali saattoi näyttää siltä, ettei maalivahti Jussi Olkinuora voinut sille mitään. Olkinuoran itsensä mukaan tilanteessa ei kuitenkaan käynyt niin.

– Maalivahtivalmentajat ja maalivahdit ehkä näkivät, että tein siinä pienen virheen. Turhaan myin itseni siihen maalin syöttäneeseen pelaajaan.

Pienen harkinnan jälkeen Olkinuora kutsui mokaa todella tyhmäksi.

– Sain sen näyttämään siltä, ettei siinä ollut aikaa, mutta itse petasin sen täysin väärin.

Voittomaalikilpailussa Suomi ei tehnyt yhtään maalia ja ainoa onnistuja oli Tsekin maajoukkueen kärppäpelaaja Jakub Krejcik. Voittomaalikilpailua ei Olkinuora pahemmin harmitellut vaan suhtautui siihen sattumanvaraisena ratkaisuna.

– Jos ei kuuttakymmentä minuuttia jaksa pelata ehjästi, joutuu ylitöihin. Sitten se on kolikonheittoa.

Kaiken kaikkiaan Olkinuora oli tyytyväinen otteluun ja joukkueeseen kokonaisuutena.

– Oma joukkueemme pelasi järkevästi. Varsinkin nyt, kun olen pelannut tuolla kauempana... tämä on erinäköistä pelaamista. KHL:ssä on ehkä vähän taitavampia jätkiä mutta vähemmän järkeä. Hyvä kokonaisuus tänään, ehkä parempi kuin Venäjä-pelissä.

Myös tutut pelaajat Suomen joukkueessa lämmittivät Olkinuoran mieltä.

– Ainakaan kukaan ei harrastele siellä.

Tappiosta huolimatta Olkinuora oli ottelun jälkeen hyvällä tuulella. Hänen mukaansa maajoukkuetapahtumissa, erityisesti kotiyleisön edessä, pelaaminen on aina todella positiivinen asia.

– Tavoitteeni on näyttää ihmisille, millainen maalivahti olen ja miten pystyn pelaamaan. Tavoite on totta kai olla ensi vuonna kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle