Kuortanetta vastaan jälleen osunut Jenna Hietala peräänkuuluttaa perusasioita − "Voitto oli meille henkisesti tärkeä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Hietala osui lauantaina kahdesti Kuortaneen verkkoon. Edellisessäkin pelissä 19-vuotias hyökkääjä vastasi voitto-osumasta.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KalPa otti kauden toisen voittonsa Naisten Liigassa Kuortaneen kustannuksella. Kuopiolaisten ratkaisijana hääri edellisottelun tapaan keskushyökkääjä Jenna Hietala, joka ruoti joukkueensa alkukautta kamppailun jälkeen.

KalPa voitti lauantain Naisten Liigan kierroksella Kuortaneen puhtaasti 3−0 vieraskaukalossa. Numerot olivat samat myös edelliskamppailussa, kun kaksikko kohtasi Kuopiossa.

− Olihan peli tiukka. Maalien myötä pikkuisen helpotti. Ennen niitä oli koko joukkueella vaikeaa, sillä Kuortane oli varsinkin pelin alussa hyvin mukana, pohti KalPan huippuhyökkääjä Jenna Hietala pelin jälkeen.

Hietala iski lauantain kamppailussa KalPan kaksi ensimmäistä maalia. Kolmannen osuman ohi Kuortaneen Kerttu Kuja-Halkolan napautti Johanna Juutilainen. Onnistumiset toivat Hietalalle myös kunniaa taiston tauottua.

− Meillä on sellainen pelin parhaan pelaajan palkinto, jonka edellisen pelin paras antaa aina seuraavalle. Tänään Anni (edellisessä pelissä tehot 1+1 tehnyt puolustaja Timonen) antoi sen minulle. Sanoin siinäkin hetkessä, että tämä voitto oli meille henkisesti tärkeä, hyökkääjä veisteli.

Hietala on tehnyt viidessä ottelussa yhteensä tehot 4+0. Hän on ollut joukkueensa tehokkain pelaaja.

Perusasioiden äärellä

KalPa on nyt pelannut viisi ottelua Naisten Liigan tämän kauden runkosarjaa. Kolmesta ensimmäisestä ottelusta se ei saanut pistettäkään omaan sarakkeeseensa. Kuortane-ottelut ovat antaneet viitteitä hieman paremmasta kuopiolaisten osalta.

− Meidän pitää saada perusasiat kuntoon: syötöt lavasta lapaan ja nopeammat lähdöt omista, ettei aina kääntyiltäisi takaisin. Siitä olisi hyvä sitten lähteä kehittämään, Hietala painotti.

KalPa sai täksi kaudeksi riveihinsä uutta voimaa, kun hyökkääjän Lunasa Sano ja Tilli Keränen sekä edellä mainittu puolustaja Timonen saapuivat ryhmään. Viime kauden tapaan päävalmentajana on Mika Väärälä.

− Mielestäni uudet ovat tulleet hyvin mukaan. Saimme sellaisia pelaajia, joita tarvitsimme. Hyvä, että saimme vahvistuksia – erityisesti puolustukseen. Sinne tarvitsimme eniten lisävoimia, Hietala analysoi.

KalPan kausi jatkuu jo sunnuntaina kotikamppailulla Tampereen Ilvestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle