Kiekko-Espoon jatkoeräsankarilla Ollikaisella tyhjät ajatukset ratkaisuhetkestä: "Kamat vain lähtevät"

MESTIS / Haastattelu
Anton Ollikainen oli Kiekko-Espoon ratkaisija kuudennessa finaalissa.
Kuva © Aaro Nuoramo / Ketterä

Anton Ollikainen sai syötön Morten Jürgensiltä ja laukoi lyhyen kuljetuksen jälkeen terävän laukauksen ohi Severi Auvisen. Kiekko-Espoo vei osuman ansiosta 4−3-voiton ja samalla Mestis-mestaruuden voitoin 4−2. 

− Ei siinä tajua mitään. Kamat vain lähtevät, Ollikainen kertasi ratkaisuhetkeä.

Ollikainen suuntasi joukkueen juhlakasasta nopeasti läheistensä luokse.

− Kävin kiittämässä perhettä, vaimoani (Zahra), joka on mahdollistanut tämän minulle. Sen, että pystyn nauttimaan näistä tunteista.

Ollikaisella oli mielessä toinenkin merkkipäivä, johon hän ei täysillä pystynyt osallistumaan.

− Tyttärelläni on tänään kaksivuotissyntymäpäivä, enkä pääse siellä olemaan paikalla. Ne pitää järjestää jotenkin, ja sitten juhlitaan joukkueen kanssa.

Kokenut hyökkääjä Ollikainen osoittaakin, että kun taustalla asiat ovat kunnossa, myös kentällä tapahtuu positiivisia asioita.

− Ensimmäinen kiitos kuuluu sinne, ja sitten juhlitaan joukkueen kanssa. Kaikki on mahdollista siksi, että asiat ovat taustalla kunnossa.

Ollikainen on kahden Kiekko-Espoon paidassa pelaamansa kauden aikana osoittanut olevansa parhaimmillaan pudotuspeleissä. Tänä vuonna hän kirjautti tehot 7+4, vuosi sitten hän oli tehoilla 7+6 espoolaisten paras pistemies.

− Kun on pelannut monta vuotta, pitkä runkosarja tuntuu välillä puuduttavalta, mutta pudotuspeleihin ei kyllästy ikinä. Ehkä siksi näihin saa lisää potkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle