Kiekko-Espoo nousi viimeisellä minuutilla tasoihin ja jatkoerässä Mestiksen mestariksi

MESTIS / Raportti
Kiekko-Espoo voitti Mestiksen mestaruuden.
Kuva © AARO NUORAMO / Ketterä

Perjantai illan juoni oli selvä: kotijoukkue Ketterän voitolla Mestis-finaalit jatkuisivat lauantain seiskapeliin, Kiekko-Espoon vierasryöstöllä mestaruus menisi jakoon. Kolmanteen erään lähdettiin tuiman kamppailun jälkeen tasatilanteesta.

Aiemmin finaalisarjassa loukkaantunut Jesse Viskari palasi kuudenteen finaaliin kaukaloon ja nousi parrasvaloihin, kun hän iski Ketterän 3−2-johtoon kolmannessa erässä hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Kiekko-Espoo onnistui kuin ihmeen kaupalla kammettua pelin tasoihin 55 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.

Jatkoerässä ei peruuteltu, vaan ratkaisua haettiin aktiivisen pelin kautta. Ratkaisu tulikin nopeasti, kun Anton Ollikainen tinttasi vastahyökkäyksestä kiekon Ketterä-rysään ja Kiekko-Espoolle Mestiksen mestaruuden.

Vauhtia kuin Monzassa

Kiekko-Espoo sai ottelun alussa mahdollisuuden ylivoimalla, mutta joukkue ei onnistunut luomaan maalipaikkoja. Ja sehän on niin, että jos et itse tee, niin vastustaja tekee. Ketterä sai kolmella yhtä vastaan -vastahyökkäyksen ja Jarkko Harjula päätti sen terävällä kudilla syntyneeseen 1−0-osumaan. Jesse Ruotsi oli lyödä isäntien toisen maalin läpiajosta, mutta Waltteri Ignatjew kesti tilanteessa.

Ketterä pystyi pysymään kiekollisena ja sitä kautta hienokseltaan hallitsemaan kamppailun alkua. Espoolaisillakin oli kuitenkin omat vahvat jaksonsa. Kokenut Tommi Huhtala toi vieraat tahtomaalilla lähietäisyydeltä tasoihin. Videotarkistus varmisti maalin sääntöjenmukaisuuden. Maalitehtailu jatkui vielä avauserässä, kun Ketterän Samu Tuomaala vei kotijoukkueen uudestaan johtoon ja tekaisi samalla uuden Mestiksen pudotuspelien piste-ennätyksen tehoillaan 7+12=19.

Toisessa erässä molemmat joukkueet luistelivat vauhdikkaasti päädystä päätyyn, eikä kumpikaan tuntunut löytävän pienempää vaihdetta, saati jarrua. Viipottaminen ei kuitenkaan kostautunut suurten virheiden muodossa, joten antoi luistimen liikkua. Ketterän Jesse Liuksiala pääsi läpiajoon, muttei onnistunut taidokkaasta yrityksestä huolimatta maalinteossa.

Jännittävä loppuratkaisu

Finaalisarjan tiimellyksessä osuman kasvoihinsa saanut Joona Tamminen toi pomppuisalla viivakudillaan Kiekko-Espoon tasoihin toisen erän puitteissa. 2−2-osuma loi kutkuttavan asetelman kolmanteen erään.

Tilanteet vaihtelivat tiuhaan ja niin Ignatjew kuin Severi Auvinenkin saivat olla työpisteillään tarkkoina, kun Mestis-kauden ratkaisu läheni lähenemistään. Ketterän Viskari oli sitä mieltä, että mestaruuskannua ei vielä perjantaina laiteta espoolaisille jakoon. Komea johto-osuma pakotti vieraat kiristämään ruuvia entisestään.

Kiekko-Espoo ryskäsi viimeiset minuutit kovalla höyryllä ilman maalivahtia kohti Auvisen vartioimaa Ketterä-maalia. Montaa maalipaikkaa vieraat eivät saaneet luotua, mutta se yksikin riittää, jos siinä onnistuu. Janne Hämäläinen huudatti vieraskannattajia liki viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Jatkoerä ei ehtinyt kauan vanheta ennen kuin Ollikainen löi päätöksen Mestis-kaudelle. Espoolaisten mestaruusjuhlat Imatran jäähallin jäällä alkoivat.

» Lähetä palautetta toimitukselle