Kiekko-Espoon joukkueessa oli sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta: "Hyvään joukkueeseen on helppo tulla"

MESTIS / Haastattelu
Tommi Huhtala vastaanotti pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon.
Kuva © Aaro Nuoramo / Ketterä

Kiekko-Espoon kokenutta osastoa edustava Tommi Huhtala koki vaikeaksi kasata ajatuksia mestaruushuumassa.

− Lyö aika tyhjää ajatukset. Olen ylpeä näistä jätkistä, kuinka tuli usein takaa ohi.

Mestaruuden ratkaissut ottelu kuvasi hyvin Kiekko-Espoon kautta. Finaalisarjassa Ketterä teki kuudessa ottelussa avausmaalin viisi kertaa, mutta kolme kertaa espoolaisjoukkue onnistui kääntämään ottelun voitoksi.

Huhtala palkittiin Mestiksen pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Håkan Hjerpe -palkinnolla. Sankari myöntää, että palkitsemisen arvoisia pelaajia olisi ollut joukkueessa useampikin.

− Palkinnon olisi voinut antaa aika monellekin pelaajalle, mutta ehkä sen takia pärjäsimmekin niin hyvin, koska joukkueessa oli niin monta MVP:tä. Kaikki laittavat joukkueen itsensä edelle.

Huhtala iloitsi samalla myös joukkueen nuoremman kaartin puolesta.

− Tässä joukkueessa on monta eteenpäin menevää pelaajaa, ja monella on tulevaisuus edessään. Sitten on meikäläinen, enkä tiedä onko kilometrejä hirveästi jäljellä.

Yksi espoolaisten nuorista pelaajista on Robert von Gerdten, joka siirtyi loppukaudeksi Jukureista kotikaupunkinsa joukkueen Kiekko-Espoon riveihin.

− Hyvään joukkueeseen on yleensä helppo tulla. Kun Espoosta olen kotoisin, tulin tuttuun ympäristöön ja se helpotti asioita paljon. Joukkue otti minut hyvin vastaan, ja tässä on lopputulos, von Gerdten kiitteli.

Puolustaja näkee ratkaisupelien pelaamisen hyödyllisenä tulevaisuutta ajatellen, kun pelit ovat mahdollisesti vielä tätäkin isompia.

− Ei kentällä ollessa sitä sillä tavalla ajattele paineita. Katsomossa elää hetkessä ehkä eri tavalla kuin vaihtoaitiossa, jossa keskittyy vain seuraavaan vaihtoon. Kyllä tästä on hyötyä tulevaisuudessa.

Von Gerdten oli Anton Ollikaisen tekemän ratkaisumaalin toinen syöttäjä.

− Kiekko tuli minulle ja levitin. En ajatellut, että "Andy" pääsisi siitä läpiajoon, ja sehän ratkaisi.

Toinen puolustaja Miro Keskitalo sai Kiekko-Espoon voiton myötä revanssin viimevuotiseen verrattuna.

− Hurja ottelu. Viimeksi olimme toisenlaisessa asemassa, mutta urheilu on hienoa. Tiedämme, kuinka kova joukkue Ketterä on ja he ovat luoneet dynastiaa, mutta mahtavaa että pystyimme nyt joukkueena voittamaan.

Keskitalo ei ollut pelaamassa ratkaisevaa finaalia, mutta hän oli joukkueen tukena henkisesti siitäkin huolimatta. Kentälle hän tuli muiden kokoonpanon ulkopuolisten pelaajien tapaan pelipaita päällä, mutta luistimia ei ollut jalassa.

− Ikävästi loppui pelit toiseen finaaliin, mutta yritin tsempata joukkuetta loppuun asti. Olin vaihtoaitiossa, eikä siinä ehtinyt laittaa kamoja päälle, mutta yhtä lailla tässä kaikki ovat voittajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle