Mestiksen pronssiottelun voittomaali meni Tommi Takaveräjän nimiin –"Ei ehkä kaikkein todennäköisintä"

MESTIS / Haastattelu
Tommi Takaveräjä on edustanut Kiekko-Espoota kuusi kautta.
Kiekko-Espoon Mestis-taival päättyi himmeimpiin mitaleihin, kun pronssiottelussa kaatui Hermes maalein 3−1. Voittomaali kirjattiin kuusi kautta Kiekko-Espoota edustaneen Tommi Takaveräjän nimiin.

Jos espoolaiselta kiekkoyleisöltä olisi kysynyt ennen ottelua toivetta voittomaalin tekijäksi, Tommi Takaveräjän nimi olisi voinut nousta hyvin monella esiin. Seurauskollinen pelaaja on ansainnut suosionsa periksiantamattomalla taistelulla.

− Hyvin mahdollista, mutta ei ehkä kaikkein todennäköisintä, Takaveräjä itse ajattelee kannattajien ajatuksia.

Voittomaali syntyi ottelun toisessa erässä, kun Kiekko-Espoo pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, josta Takaveräjä laukoi b-pisteen kaarelta ranteelta kiekon oikeaan yläkulmaan.

− Hyvältä tuntuu, varsinkin kun oli pidempi tauko peleistä, TUTO-puolivälierissä loukkaantunut ja siten koko välieräsarjan sivussa ollut Takaveräjä totesi.

Pronssimitali tuntui kauden päätteeksi hyvältä, vaikka takana olikin pettymys välierissä.

− Pronssi ei ehkä ollut se, mitä kauteen lähtiessä tavoiteltiin, mutta on kiva lopettaa kausi voittoon.

Kaikkiaan pronssipelissä Kiekko-Espoolla oli vaikeitakin vaiheita erityisesti toisessa erässä ja kolmannen erän alivoimalla, mutta Aatu Laakson 3–1-osuman jälkeen espoolaisilla ei suurta hätää ollut, ja joukkueen kapteeni Miro Keskitalo näytti erinomaista asennetta johtoaseman puolustamisessa.

− Aika ailahteleva peli, kuten pronssimatsit useinkin. Ajatus välillä karkailee, mutta hyvin saimme kuitenkin voiton kaivettua. Lopussa porukka heittäytyy naama edellä kiekkojen eteen. Se kuvastaa asennetta, joka jengillä oli tähän peliin, Takaveräjä kiittelee.

Takaveräjä on pelannut Suomi-sarjasta asti Kiekko-Espoon riveissä. Ensi kaudeksi Liigaan siirtyvä joukkue ei ole itse ilmoittanut vielä yhdestäkään pelaajasopimuksesta ensi kaudelle. Takaveräjä ei tiedä tarkkoja tulevaisuuden suunnitelmiaan.

− Kuuden vuoden aikana on nähty kaikenlaista. Tämä on ollut hieno matka. En osaa sanoa, miten sitten jatkossa, en ole tehnyt mitään päätöksiä mihinkään suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle