Jukka Jalonen iloitsi 2019 MM-kisoista pudonneen Tony Sundin onnistumisista: "Seuroissa ei ole kaikki mennyt ihan nappiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonavalmennuksella on homma hanskassa.
Kuva © Samuli Huikuri
Leijonaluotsi Jalonen oli tyytyväinen nollapeliin ja kolmeen pisteeseen. Sundin viime vuosien kehityskaari sai päävalmentajan tyytyväiseksi.

Kaksi maalia Italian verkkoon täräyttänyt Tony Sund oli päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan lähellä MM-kisapaikkaa jo 2019, mutta tuolloin puolustaja jäi vielä rannalle. Nyt Sund lunastaa potentiaaliaan Riiassa.

− Sundilla ja Oliwer Kaskella on isot ruudut meidän ylivoimassamme. Sund on tullut hyvin mukaan ja hän on myös tasakentin meidän kärkipakkejamme. Tilanteemme on hyvä, mutta pelissä on aina fiksaamista ja työstämistä tehdään yhdessä, Jalonen virkkoi.

Toisen erän alussa Jalonen antoi joukkueelleeen hieman äänekkäämpää palautetta. Kyse oli huonojen syöttöjen takia annetuista ohjeista.

− Tulimme hyvin peliin ja olimme valmiita. Olisimme voineet tehdä hyvän avauserän aikana muutaman maalin enemmänkin. Erätauon aikana taito katosi hetkellisesti johonkin.

Sund ei ole aiemmin urallaan loistanut maajoukkuetehtävissä, mutta Jalonen näkee puolustajassa suurta potentiaalia. Sitä ulosmitataan nyt Latviassa.

− En valmenna häntä päivittäin, mutta luulen, että seuroissa ei ole kaikki mennyt ihan nappiin. Homma etenee peli kerrallaan ja aina mietimme, missä menemme. Taas pitää miettiä kokoonpanoja ja mahdollisia muutoksia Saksa-peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle