Arttu Ruotsalainen sai helpottavan ensimmäisen MM-kisamaalin: "Tulosta pitää tulla ja sitä odotan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsalainen onnistui ohittamaan Italian veskari Fazion.
Kuva © Samuli Huikuri

Anton Lundellin ketjussa Italia-ottelussa viilettänyt Arttu Ruotsalainen niittasi ensimmäisen MM-kisaosuman ohi Justin Fazion. Buffalo Sabresissa NHL-debyyttinsä tällä kaudella tehnyt hyökkääjä tuli turnaukseen isoin odotuksin. Hän ei kuitenkaan halua laittaa ensimmäisten pelien takeltelua sen piikkiin.

− Oli vähän aikaeroa ja totuttelua taas isompaan kaukaloon. Olen pystynyt parantamaan peli peliltä. On aina hienoa tehdä maali ja onnistumiset ruokkivat ja rentouttavat mieltä, Ruotsalainen kertoi.

Hyökkääjä on nykyiseen paikkaansa kokoonpanossa tyytyväinen.

− Olemme nyt pelanneet pari hyvää peliä, vaikka ei se vielä mitään parasta mahdollista ole. "Lunkka" on hyvä pitämään kiekkoa ja olemmekin saaneet paikkoja luotua.

Ruotsalainen pyrkii pelaamaan vielä entistä suoraviivaisemmin ja tehokkuutta syntyvissä maalipaikoissa. Pelipaikan vaihto keskeltä laituriksi ei ole hänen tekemiseensä juuri vaikuttanut.

− Aloituksia tulee otettua vähemmän. Pyrin edelleen kiekon kanssa ylös ja hyökkäyspäässä tekemään ratkaisuja. Tulosta pitää tulla ja sitä odotan, Ruotsalainen kiteytti päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle