Josh Kestner sivalsi itsensä nopeasti TPS-yleisön mieliin – "Tätä varten minut tuotiin tänne"

LIIGA / Haastattelu
Josh Kestner sai tuulettaa voittomaalia kotiyleisönsä edessä.
Kuva © Timo Savela
TPS:n lauantai-illan sankari aikoo helliä faneja tehoilla jatkossakin.

Turkulaisyleisö sai heti Liigan avausviikonloppuna maukkaita maistiaisia siitä, mitä TPS:n laajan ulkomaalaisrivistön terävämmältä päädyltä voi parhaimmillaan odottaa. Palloseura ei erityisemmin hallinnut tapahtumia kotijäällään Lukkoa vastaan, mutta mustapaidat iskivät murhaavan tehokkaasti vähistä paikoistaan.

Tarkimmin sivalsi amerikkalaishyökkääjä Josh Kestner, joka laukoi kolmesti ja viimeisteli kaksi maalia. Osumissa oli paljon samaa: Kestner murtautui esiin laidalta ja piiskasi väkevillä rannelaukauksilla kiekon takakulmaan ohi Lassi Lehtisen.

– Tätä varten minut tuotiin tänne, en aio hidastaa tahtia. Mutta en hae maaleja joukkueen pelaamisen kustannuksella. Kun onnistumme joukkueena, omakin peli voi sujua, Kestner linjasi voiton jälkeen.

Laitahyökkääjä tiedostaa, että hänet hankittiin Turkuun nimenomaan tehojen toivossa. Farmisarja ECHL:n piste- ja maalipörssin viime kaudella nimiinsä vienyt amerikkalainen on nopeasti kairannut itselleen paikkaa fanien suosiossa ja myöntää pelien sujumisen helpottavaksi henkilökohtaisella tasolla.

Helpottava oli myös TPS:n avausvoitto, perjantain vieraspeli Porissa tarjoili repaleisempia otteita, eikä lauantain avauserä luvannut paljon enempää. TPS otti kotikaukalossaan pelin alkuhetkillä haltuunsa ehjältä vaikuttaneelta kiekollisella pelaamisella, mutta hallintajakso suli tylysti, kun turkulaiset päästivät Lukon iskemään vajaassa minuutissa kaksi läpiajomaalia.

– Minusta aloitimme pelin melko hyvin, mutta sitten vastustaja sai pari onnekasta pomppua meidän virheistämme. Erätauolla puhuimme, että pitää vain nostaa päät pystyyn ja luottaa siihen samaan pelaamiseen.

– Hyödynsimme omat paikkamme yhtä tehokkaasti kuin he avauserässä. Saimme maaleja, kun pelasimme riittävän yksinkertaisesti ja maalia kohti, kuten Ruben Rafkinin maalissa. Sain itse pari hyvää laukaisupaikkaa, joista onnistuin, Kestner arvioi pohjoisamerikkalaisen pelkistettyyn tapaan.

Kestnerin osalta TPS-mielisten odotusarvoja nostaa se, että siirtymä Pohjois-Amerikan kaukaloista on ollut kivuton. Hän summaa ensivaikutelmansa suomalaisesta kiekkoilusta kiehtovaksi.

– Pelitapa ja tempo ovat erilaisia, mihin olen tottunut, mutta nautin tällaisesta ja olen mielestäni päässyt hyvin rytmiin mukaan. Yllätyksiä ei ole tullut, osasin odottaa minulle ennalta kerrotun perusteella, että täällä luistellaan kovaa ja kaikki osaavat pelata kiekollisesti hyvin, Kestner pohti.

TPS:lle ei tälle kaudelle ole povattu suurta menestystä, Lukko sen sijaan on nostettu jopa mestarisuosikkien joukkoon. Turkulaisryhmä on kuitenkin harjoitusottelut mukaan lukien napannut viime viikkoina jo kaksi voittoa raumalaisista. Tämä ei saa lauantai-illan sankaria paukuttelemaan pelihousujen henkseleitä.

– Se kertoo vain siitä, että olemme osanneet ottaa homman peli kerrallaan ja pystyneet vastaamaan heidän pelaamiseensa. Sitä pitää pystyä jatkamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle