Turussa pikamaalien lauantai - Josh Kestner avasi hunajapurkin

LIIGA / Raportti
Kestner tekee maaleja, vaikka asento ei olisi aina paras mahdollinen.
Kuva © Timo Savela
TPS nousi Liigan mestarisuosikki Rauman Lukkoa vastaan komeaan voittoon lauantai-iltana. Voiton takuumiehenä toimi ECHL:stä Turkuun hankittu yhdysvaltalaisvahvistus.

Paljon lokaa niskaansa saanut Turun Palloseura näytti kotiavauksessaan Rauman Lukkoa vastaan, että kritiikkiä tulisi hieman rajoittaa. Raimo Helmisen valmentama ryhmä nousi ottelussa kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta ohi kaataen Lukon lukemin 4–2. TPS:n voittoa oli todistamassa 3493 katsojaa.

TPS:n sankari ottelussa oli ECHL:ssä täksi kaudeksi vuoden sopimuksella Turkuun saapunut Josh Kestner, joka laukoi Liiga-uransa kaksi ensimmäistä maalia.

Ukko-Pekka Luukkonen torjui kotijoukkueen maalilla uransa ensimmäisen voiton Liigassa ja tähän vaadittiin 24 torjuntaa.

Kahteen erään vain pikamaaleja

Ottelun avauserässä nähtiin kaksi Lukon tekemää maalia, kun Kristian Pospisil vei alivoimalla läpiajosta vieraat johtoon. Hetkeä myöhemmin myös Aleksi Saarela karkasi läpiajoon ja ohitti Luukkosen terävällä rannelaukauksella. Maali oli Saarelan kolmas tämän kauden Liigassa.

Toisen erän alussa Lukolla oli paikka lisätä johtoa, kun raumalaiset pääsivät lähes kahdeksi minuutiksi kahden miehen ylivoimalle, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta kiekko ei päätynyt Luukkosen selän taakse. 

Rafkin pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä maalia Liigassa.
Kuva © Timo Savela

TPS sai alivoiman selvittämisestä itseluottamusta ja iski erän puolivälissä 40 sekunnin sisään kahdesti. Ensin Kestner leikkasi röyhkeästi laidalta keskelle ja laukoi terävän rannelaukauksen Lassi Lehtisen selän taakse. Seuraavalla minuutilla TPS:n vahva hyökkäysalueen paine tuotti tulosta ja Ruben Rafkin painoi terävällä rannelaukauksella Liiga-uransa avausmaalin siniviivasta.

Kestneristä TPS:n sankari

TPS siirtyi kolmannen erän seitsemännellä peliminuutilla ensi kertaa ottelussa johtoon, kun Kestner iski illan toisen maalinsa Rafkinin syötöstä.

– Hyödynsimme omat paikkamme yhtä tehokkaasti kuin he avauserässä. Saimme maaleja, kun pelasimme riittävän yksinkertaisesti ja maalia kohti, kuten Rubenin maalissa. Sain itse pari hyvää laukaisupaikkaa, joista onnistuin, Kestner kertasi.

Kolmannen erän loppupuolella TPS pääsi ylivoimalle, kun Lukon Sebastian Repo otti keskialueella aivan turhan kakkosen. Lähempänä maalintekoa kävi alivoimainen vierasjoukkue, mutta TPS ja Luukkonen kestivät lähentelyt.

Lukko otti maalivahdin pois jo hyvissä ajoin ja lähti hakemaan tasoitusmaalia, mutta yritys ei tuottanut tulosta. Lopullisesti peliarkun löi lukkoon Lauri Korpikoski, joka sinetöi loppulukemat tyhjiin vajaa minuutti ennen loppua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo