Emil Järventie palasi Tampereelle kehittymään – "Koettiin tämä Ilveksen kanssa parhaaksi paikaksi"

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Järventie avasi kautensa U20- peleillä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilves purki nuoren Emil Järventien lainasopimuksen SaiPan kuun vaihteessa. Lupaavan hyökkääjään todettiin kehittyvän paremmin isossa roolissa seuran omassa U20-joukkueessa sekä Mestistä pelaavassa KOOVEEssa.

Emil Järventien piti viettää koko tämä kausi Lappeenrannassa SaiPan riveissä Liigaa pelaten, mutta Ilves kuitenkin halusi purkaa sopimuksen ja palautti nuorukaisen Tampereelle.

Järventie ehti viime kaudella pelata 15 liigaottelua lappeenrantalaisten mukana ja onnistui myös kertaalleen maalinteossa. Mestiksessä KOOVEEn riveissä vyölle kertyi 19 runkosarjan ja yhdeksän pudotuspelien ottelua.

Kevätkaudestaan Lappeenrannassa Järventiellä on pelkästään positiivista kerrottavaa. Pieni irtiotto kotoa ja itsenäinen asuminen kasvatti itsestä huolehtimisen muodossa, ja opetti hiukan ruoanlaittoakin.

− Hyvät fiilikset Lappeenrannasta jäi, sain siellä ensimmäiset liigapelit alle. Hyvää kokemusta oli ja kovia pelejä. Paljon sain oppia vähän kokeneemmilta pelaajilta. Aika hyvin se meni, terveellisesti tuli syötyä. Riisiä ja jauhelihaa ja riisiä siihen kylkeen. Aika helppoa se loppujen lopuksi oli.

Lainasopimuksen purkamiseen ei liittynyt mitään dramatiikkaa, vaan Ilves näki siirtymisen Tampereelle paremmaksi vaihtoehdoksi.

− Aika lailla mietittiin sitä, että täällä on paljon paremmat olosuhteet kehittyä. Pääsen pelaamaan paljon ja käyttämään omia vahvuuksiani. Todettiin tämä paremmaksi paikaksi.

U20-peleissä ei pistetili vielä auennut.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Sarjapelit Järventie ehti aloittaa jo pari viikkoa sitten, kun U20 SM-sarja pyörähti käyntiin. Ilves hävisi tuona viikonloppuna kahdesti Tapparalle, eikä Järventiestä ainakaan vielä ollut tehollisesti apuja joukkueelleen. Nuorukainen on harjoitellut myös KOOVEEn kanssa.

− Tappara oli tosi hyvä, emmekä oikein pystyneet siihen vastaamaan. Ihan hyvältä kuitenkin näyttää. Kunhan saadaan vähän enemmän pelejä alle ja vähän yhtenäisemmäksi toiminta, niin kyllä siitä ihan hyvä tulee. Hyvältä on meno KOOVEEn mukana maistunut, pari päivää aika kovaa on menty. Olen itse tykännyt, hyvää hikeä tullut pintaan.

 KOOVEEssa Järventie pääsi harjoittelemaan yhdessä myös velipoika Robyn kanssa. Isoveli valmistautuu jo kolmanteen kauteensa Ottawa Senatorsin organisaatiossa ja jakaa mielellään neuvoja pikkuveljelleen.

– Onhan sitä välillä tullut Robyn kanssa puhuttua. Kiva että olemme päässeet olemaan samoilla jäillä. Välillä ne jutut ovat tosin vähän väsyneitä eikä häntä koko ajan jaksaisi kuunnella.

Järventien odotetaan pelaavan tälläkin kaudella Mestistä KOOVEEssa.
Kuva © Timo Savela

Järventietä kaavailtiin kesän NHL:n varaustilaisuudessa peräti toisen kierroksen varaukseksi, mutta Pittsburgh Penguins varasi hänet vasta seitsemännellä kierroksella. Tämä yllätti pelaajan itsensäkin.

− Ehkä pieni yllätys se oli, mutta ei sillä loppujen lopuksi itselle ollut merkitystä millä numerolla varaus tulee. Hommathan vasta alkavat varauksen jälkeen. Nyt on mahdollisuus käyttää paikka ja sen eteen tehdään töitä, että siellä joku päivä oltaisiin.

Penguins halusi tuoreeltaan nähdä varauksensa ja kutsuikin Järventien heti varaustilaisuuden jälkeen Pittsburghiin. Lähtö oli niin hätäinen, että varusteet jäivät Suomeen.

− Pari päivää ensin katselin sivusta muiden ollessa jäällä, kun ei ollut kamoja. Sitten pääsin 3 vastaan 3 -turnaukseen pelaamaan. Ihan hyvältä näytti ja mukava kokemus. Paljon tuli myös uusia vinkkejä. On sieltä oltu yhteydessä ja videoita hiukan katseltu.

Kotiintuomisiksi vinkkien lisäksi oli hiukan kotiläksyjä. Kokonaisvaltaista pelaamista pitää parantaa. Seura tarkkailee Järventien kehittymistä silmä kovana ja toivoo tehneensä yhden isoimmista "ryöstöistä" varauspäivänä.

− Sieltä annettiin vähän vinkkejä, missä kannattaa eteenpäin mennä ja missä jäävähän ulkopuolelle. Pieniä asioita, joita voi parantaa, jotta peli menisi vähän nopeammaksi ja helpommaksi. Eiköhän heillä joku sieltä lennä välillä tänne keskustelemaan. Hienoa että on paljon tukea ympärillä eikä tarvitse yksin jäädä. Tyytyväinen olen, että siihen organisaatioon pääsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle