Ilves astui siirtomarkkinoille – Tšekissä tehoillut Adam Najman tupsukorviin, Emil Järventie ei jatka seurassa

LIIGA / Uutinen
Ilveksen junioriputken kulkenut Emil Järventie jättää seuran.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilves tiedotti tiistaina uusista sopimuksista. Extraligassa tehoillut Adam Najman siirtyy Ilvekseen ja Juuso Könönen jatkaa seurassa. Emil Järventie ja Santeri Virtanen puolestaan jättävät Ilveksen.

Ilves on solminut vuoden mittaisen sopimuksen tšekkihyökkääjä Adam Najmanin kanssa. Extraligan Bílí Tygři Liberecin paidasta Tampereelle siirtyvä hyökkääjä merkkautti kuluvalla kaudella 49 otteluun 45 (14+33) tehopistettä sijoittuen sarjan syöttöpörssin kolmanneksi.

23-vuotias Najman on murtautunut kahden viime kauden aikana myös Tšekin maajoukkuerinkiin. Hän pelasi menneellä kaudella kolme ottelua Sveitsin EHT-turnauksessa pisteittä. Najman on edustanut Tšekkiä myös ikäkausimaajoukkueiden MM-kisoissa.

– Najman on nuori ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kaikissa pelitilanteissa. Hän on Tšekin liigassa läpi lyönyt keskushyökkääjä, jota olemme seuranneet jo pitkään. Adam on kehittynyt valtavasti kahden viime vuoden aikana kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan ja noussut myös A-maajoukkueeseen EHT-tasolle, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi seuran tiedotteessa.

– Uskomme hänen pystyvän ottamaan edelleen seuraavan askeleen urallaan eteenpäin Suomessa. On erittäin hienoa, että saimme hänet Ilvekseen.

Ilves tiedotti Najmanin hankinnan ohella myös päätöksistä koskien neljän pelaajan sopimuksessa ollutta optiovuotta. Hyökkääjä Juuso Könönen ja puolustaja Veeti Hietaniemi jatkavat tupsukorvissa myös ensi kaudella, mutta hyökkääjät Emil Järventie ja Santeri Virtanen jättävät seuran taakseen.

Könönen siirtyi viime kaudeksi KalPasta Ilvekseen pelaten 47 runkosarjaottelua tehoin 4+8. U20 SM-sarjassa miltei koko kauden pelannut Hietaniemi on Ilveksen kasvatti, ja hän debytoi miesten joukkueessa CHL-ottelussa Rouen Dragonsia vastaan.

Pittsburgh Penguinsin viime kesänä varaama Järventie, 19, solmi vastikään koesopimuksen AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin kanssa. Ilveksen junioriputken kulkenut hyökkääjä pelasi seurassa lopulta vain neljä Liiga-ottelua, joissa hän iski yhden maalin.

Virtanen on Helsingin Sanomien tietojen mukaan siirtymässä ensi kaudeksi Liigaan nousevaan Kiekko-Espooseen. Viimeisellä neljällä kaudella tupsukorvia edustanut hyökkääjä on kärsinyt loukkaantumisista, mutta hänen Ilves-uransa saldoksi jää 105 ottelua ja 34 (10+24) tehopistettä.

Siirtojen myötä Ilveksellä on 16 ensi kaudelle voimassa olevaa pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle