Ilveksessä tšekki sisään ja ulos − Daniel Gazda palaa Tampereelle, Patrik Hamrlan sopimus purettu

LIIGA / Uutinen
Daniel Gazda pelasi Ilveksessä kaudella 2021–22.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilveksessä ovet käyvät molempiin suuntiin. Toissa keväänä joukkueessa piipahtanut Daniel Gazda liittyy joukkueeseen, kun taas tšekkivahti Patrik Hamrla jättää tamperelaisryhmän.

Daniel Gazda siirtyy Ilveksen riveihin yksivuotisella sopimuksella. Ilves-paita on 26-vuotiaalle tšekkipuolustajalle entuudestaan tuttu, sillä hän pelasi tamperelaisryhmässä 16 ottelua keväällä 2022. 

Kaksi edelliskautta Gazda on pelannut kotimaassaan. Päättyneellä kaudella hän edusti HC Kometa Brnoa, jonka kanssa hänellä oli sopimus vielä tulevastakin kaudesta. Oikealta laukova puolustaja voitti Extraliigan puolustajien maalipörssin 17 osumalla ja teki kauden aikana kaikkiaan 30 tehopistettä.

– Daniel on todella motivoitunut palaamaan Ilvekseen. Tunnemme hänet persoonana ja tiedämme huipputyypiksi. Viimeksi Ilveksessä pelatessaankin olisimme halunneet pitää Danielin täällä, mutta hänellä oli jo voimassa oleva sopimus kotimaahansa. Uskomme seurana pystyvämme tarjoamaan hänelle mahdollisuuden sekä sopivat haasteet kehittyä ja nousta jälleen seuraavalle tasolle pelaajana, kertoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilves kertoi myös purkaneensa maalivahti Patrik Hamrlan sopimuksen. 20-vuotias tšekkivahti teki Ilveksen kanssa viime keväänä 2+1-vuotisen sopimuksen, mutta ei pelannut kauden aikana yhtään liigaottelua. Mestiksen Kooveessa Hamrla torjui kauden aikana 21 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 87.

» Lähetä palautetta toimitukselle