ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Tappara yritti vastustaa Benoit'n maajoukkuekomennusta

LIIGA / Artikkeli
Tapparassa ei suhtauduttu kovin myötämielisesti puolustaja André Benoit'n maajoukkuekomennukseen. Kanadalaispuolustaja on poissa kahdesta SM-liigaottelusta.

Benoit on Kanadan ryhmässä tapaninpäivänä pelattavassa Spengler Cupissa. SM-liigasta mukana on tapparalaispuolustajan lisäksi ainoastaan Lukon järkälemäinen puolustaja Mike Siklenka.

Spengler Cup on yksi vanhan mantereen arvostetuimpia seurajoukkueiden turnauksia, joka pelataan vuodesta toiseen joulu välipäivinä Davosissa. Isäntäjoukkueelle se on iso rahasampo.

Tälläkin kertaa mukana on joukkueita useista Euroopan huippusarjoista. Slaavilaista osaamista edustavat Tshekin liigan HC Pardubice, joka joutuu evakkoon kotihallistaan nuorten MM-kisojen vuoksi sekä Venäjän Superliigaa johtava Salavat Julajev UFA. Saksasta mukana on Adler Mannheim ja Sveitsistä isäntäjoukkue HC Davos.

Lisämielenkiintoa turnaukseen tuo Kanadan maajoukkueen osallistuminen. Ryhmä on koottu pääasiassa Euroopasta pelaavista kanadalaisista.

Tapparassa ei katsota suopein silmin joukkueen parhaan ulkomaalaispelaajan poissaoloa.

– Emme olisi suostuneet, ellei olisi ollut pakko, Tapparan päävalmentaja Rauli Urama kommentoi.

– Käsky tuli SM-liigan, Jääkiekkoliiton ja kansainvälisen liiton kautta.

Tapparalaisten syyt ymmärtää, joukkueen kärkipuolustajiin kuuluva Benoit on sivusta kahdesta liigaottelusta.

Porsaanreikä

Kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntöjen ja sopimusten perusteella pelaaja on velvollinen edustamaan maajoukkuettaan, eikä seurajoukkueella ole oikeutta kieltää tervettä pelaajaa osallistumasta maajoukkue-edustuksiin.

Normaalisti tilanteessa ei ole mitään ongelmaa, koska maajoukkueet osallistuvat turnauksiin samaan aikaan kun liigat ovat tauolla. Kanadakin on useimmiten osallistunut marraskuun maajoukkuetauolla pelattavaan Deutchland Cupiin, mutta tänä vuonna se päätyi Spengler Cupiin.

– Eihän tämä ole sen sopimuksen hengen mukainen. Kaikkia pykäliä ei kuitenkaan ole loppuun asti mietitty, Urama toteaa.

– Meidän toimitusjohtajalle tuli lappu, joka hänen olisi pitänyt allekirjoittaa. Aluksi hän kieltäytyi, mutta lopulta oli pakko, koska Hockey Canada (Kanadan jääkiekkoliitto) olisi evännyt Benoit'n pelioikeuden.

Benoit siis matkustaa tapaninpäivänä alkavaan Spengler Cupiin, joka päättyy uudenvuoden aattona.

– Pelaaja on tähän koko asiaan täysin syytön. Hän on toiminut täysin sääntöjen mukaisesti, ja on luonnollista, että hän haluaa edustaa maataan. Tästä ei jää sarvia eikä hampaita. Meidän ja pelaajan välillä ei ole mitään skismaa, Urama vakuuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle