Mielenkiintoinen nikkaripakisto

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kanadan puolustus MM-kisoissa on kohtalaisen nuori, mutta samalla siitä löytyy osaamista laidasta laitaan. Yleisöllä onkin nyt oiva tilaisuus katsastaa tulevaisuuden eliittipakkien otteita isossa kaukalossa.

NHL-puolustajille pelit isossa kaukalossa voivat usein tuottaa ongelmia. Leveä kaukalo muuttaa peliä ja tilanteet tulevat eri tavalla eteen. Monesti tämä nähdään nopeuden puutteena, mitä se ei kuitenkaan välttämättä ole.

Sveitsin MM-kisoihin vaahteranlehtipaitapakistoon puetaan nuoria pakkeja, joilla on takanaan yllättävänkin hyvä kausi Pohjois-Amerikassa. Ainut kokenut nimi porukassa on vuoden 1996 ykkösvaraus Chris Phillips.

Porukan tähtipakki tulee Nashvillestä. Shea Weber on takuulla seuraamisen arvoinen kaveri. Puolustaja, joka taklaa erittäin lujaa ja osaa laukoa todella hyvin suoraan syötöstä – mikäpä joukkue ei tällaista pelaajaa haluaisi? Weber teki tällä kaudella tuhoisaa jälkeä ja pommitti pakin paikalta yli 20 maalia.

Varmaa on, että Kanadan ylivoimapelin aikana Weber marssitetaan viivalle ja kuti laulaa. Puolustuspäässä voi puolestaan olla odotettavissa kovia, kenties jopa rumiakin, taklauksia. 23-vuotias puolustaja on todennäköisesti ainoa MM-ryhmän vakavasti otettava puolustajaehdokas Vancouverin kisoihin.

Weberin 26-vuotias seurakaveri Dan Hamhuis on puolestaan hyvin peliä kääntävä pakki. Hieman samaan muottiin menee Toronton viiksekäs 24-vuotias Ian White. Hänen tarinansa on mielenkiintoinen, sillä mies pelasi kauden aikana sekä hyökkääjän että pakkina. Mies oli kauden aikana välillä niin pulassa omassa päässä, että hänet laitettiin käyttämään vahvuuksiaan hyökkääjänä. MM-kisoihin White suuntaa kuitenkin puolustajana.

Tähtiteinit

Kanadan alakerrassa on myös kaksi todellista superjunioria. Kuinka moni puolustaja pystyy ottamaan vakipaikan NHL-joukkueesta heti varauskesän jälkeen, ja pelaamaan yli 20 minuuttia ottelussa? Drew Doughty ja Luke Schenn suorittivat tämän tehtävän. Los Angelesin koko draftin toisena poimina Doughty on kiekollinen puolustaja, joka osaa myös puolustaa. Hän ei ole mitenkään erikoisen fyysinen pelaaja, mutta Euro-kaukaloon mies sopinee hyvin.

Toronton Schenn on sen sijaan puolustavan pakin prototyyppi, joka taklaa tarvittaessa todella lujaa. Nähtäväksi jää, miten isokokoinen 19-vuotias suoriutuu kansainvälisissä ympyröissä, mutta into kiekkoiluun tältä nuorukaiselta ei ainakaan lopu kesken. Weberin ohella Schenn on myös valmis pudottamaan hanskansa tarvittaessa, mutta MM-kisoissa tähän ei liene kuitenkaan tarvetta.

Kanadan nuoret pakit tehnevät kisoissa virheitä, mutta samalla heiltä voidaan odottaa myös hienoja suorituksia. Kokemus kansainvälisistä peleistä ei varmasti tee nuorukaisille pahaa. Esimerkiksi tulevaisuuden olympialaisissa nämä kaverit voivat olla juuri niitä pakkeja, jotka jyräävät vastustajan hyökkääjät ja pommittavat kiekot viivalta ylänurkkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle