Lue miten Suomen puolivälierävastustaja määräytyy

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Leijonat on lähes varma puolivälieräjoukkue.
Kuva © Getty Images
Olympialaisten alkulohkoissa on jäljellä enää yksi ottelu Suomen ja Kanadan välillä. Jatkoaika selvitti, mitkä eri vaihtoehdot Suomella vielä ovat.

Mikäli Suomi voittaa Kanadan varsinaisella peliajalla, on Leijonat joka tapauksessa kisojen paras lohkovoittaja. Tällöin Suomi saisi puolivälierissä vastaansa Slovenia-Itävalta -neljännesvälieräparin voittajan.

Jos Suomi puolestaan voittaa Kanadan jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa, on Suomi kisojen kolmanneksi paras lohkovoittaja. Tällöin vastaan asettuu voittaja otteluparista Sveitsi-Latvia.

Jos Suomi häviää Kanadalle alle seitsemän maalin erolla, tapahtui se jatkoajalla tai varsinaisella peliajalla, on Suomi paras lohkokakkonen ja välttää siis joka tapauksessa neljännesvälierät. Tässä tapauksessa vastaan asettuisi puolivälierässä Venäjä-Norja -ottelun voittaja.

Jos taas Suomi romahtaisi Kanadaa vastaan vähintään seitsemän maalin tappioon, tippuisi Suomi pois varmalta puolivälieräpaikalta ja joutuisi neljännesvälieriin, jossa vastaan tulisi joko Norja (seitsemän tai kahdeksan maalin tappio) tai Latvia (vähintään yhdeksän maalin tappio).

» Lähetä palautetta toimitukselle