Heikki Mälkiä valotti SaiPan tulevaisuutta

LIIGA / Artikkeli
Kauden päätösottelun jälkeen SaiPan päävalmentaja Heikki Mälkiä kertoi normaalia runsassanaisemmin joukkueensa tulevaisuudennäkymistä. Mälkiä kävi läpi muun muassa nuoren joukkueensa kehittämisalueita, Petteri Nokelaisen tilannetta sekä hankintoja yleisellä tasolla.

SaiPan hankala kausi päättyi joukkueelle jo hieman liiankin tutuksi tulleeseen maalin tappioon. Heikki Mälkiä näki ottelussa paljon samoja elementtejä kuin päättyneellä kaudella yleensäkin.

- Tämä peli oli kuva meidän koko kaudesta. Kyllä meillä jätkät pistävät itsensä likoon, mutta hävitään kaksinkamppailuja maalien edessä kokemattomuuden ja voimattomuuden vuoksi.

- Kyllä me ollaan menty hemmetisti eteenpäin ja olen kutakuinkin tyytyväinen tuohon pelin isoon kuvaan, mutta maalin tekeminen on meille edelleen erittäin vaikeaa ja meille taas tehdään helppoja maaleja. Se on koko kauden kuva, Mälkiä totesi.

Suurin ero vertailtaessa Mälkiän SaiPaa edellisen valmentajan Petri Skrikon SaiPaan on huomattavasti parantunut peli-ilme. Keltamustien aikoinaan tavaramerkikseen lanseeraama kova työmäärä ja Mälkiän ennen kautta peräänkuuluttama moderni tahtokiekko olivat juuri sitä, jota tällä kaudella Kisapuistossa toivottiin nähtävän ja sitä myös nähtiin.

- Työmoraali joukkueessa on ollut helvetin hyvä koko kauden. Tätä jatketaan, Mälkiä lupasi

- En näe tätä kauden päätöstä niin negatiivisena, sillä aina pitää olla myös realistisia. Tämä on meidän tie ja meidän pitää tehdä näin. Pitää pyrkiä kehittämään pelaajia ja pystytään hankkimaan mitä pystytään.

SaiPan harmina on jo usean kauden ajan ollut suuri vaihtuvuus kausien välillä. Tällä hetkellä joukkueen perusrunko on sidottu sopimuksin, mutta vastuunkantajista on huutava pula.

- 14-15 pelaajasopimusta on valmiina ja yritetään täyttää sitä. Puolentoista viikon jälkeen aloitetaan valmistautuminen seuraavaan kauteen.

- Hankinnat riippuu siitä mitä Vänttinen ja Kerman tekevät. Tuommoinen 4 uutta hyökkääjää, yksi kovan luokan pakki ja maalivahtiosasto uusiksi, Mälkiä sanoi.

SaiPan nuorisokaartista nousi päättyneellä kaudella esiin yksi supertähti, jonka kaltaista ei SaiPassa olla nähty sitten Petri Skrikon nuoruusvuosien. Petteri Nokelaisen kauden saldoksi jäi 19-vuotiaalle todella kovat 15+5=20, joilla ”Noksu” oli SaiPan kauden toiseksi paras maalintekijä ja seitsemänneksi paras pistemies. SaiPa-kasvatti Nokelaiselle on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja uran jatkon suhteen, mutta Heikki Mälkiän mukaan SaiPa tekee kaikkensa pitääkseen nuoren tähtipelaajan kotimaisemissa vielä ensi kaudellakin.

- Nokelaiselle kuuluu hyvää, mutta sekin on vielä auki. Nokelaisen jatko on ihan miehestä itsestään kiinni, että mitä näkee järkeväksi itselleen. Jos Jokerit tai vastaavat joukkueet hänet haluavat, niin me ei varmaan pystytä heidän kanssa kilpailemaan, jos se sille linjalle menee. Se tehdään mitä pystytään asian eteen, varmasti.

Samassa lehdistötilaisuudessa Jokereiden päävalmentaja Hannu Jortikka puhui pelaajavirtojen kääntyneen vahvasti Suomesta poispäin. Kaikille vähänkin varteenotettaville kiekkoilijoille on tarjolla rahakkaita pelipaikkoja ulkomailla. Tämän reaaliteetin kohtaa myös SaiPa tulevan kauden hankintoja tehdessään.

- Kyllä meille tulee olemaan hankintojen teko vaikeaa, kuten Jortsu mainitsi. Nämä muut maat imevät niin paljon pelaajia ja SaiPa on siellä sitten hännänhuippuna imemässä Suomeen tulevia pelaajia.

- Meidän euroilla tulee olemaan vaikeaa löytää oikeita tyyppejä. Me kuitenkin tarvitaan kokeneita pelaajia ohjaamaan tätä meidän laivaa, Mälkiä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle