Vetovinkit: Slovakia tarjoaa kotiyleisölle maalijuhlia, Italia avaa maalihanat

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Slovakia jatkaa juhlia lauantaina Iso-Britanniaa vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
MM-kisoissa pelataan lauantaina kuusi ottelua. Iltapäivän ja illan ottelut ovat Veikkauksen supermonivedon kohteina. Lisähoukuttimena toimii tehostetut kertoimet. Odotettavissa on kisaisäntien murskavoitto Iso-Britannian kustannuksella.

SuperMoniveto 9: Kanada-Saksa: Italia-Norja: Ruotsi-Sveitsi: Iso-Britannia-Slovakia

Kanada 6,7 - Saksa 1,2

Saksa on hoitanut tähän asti kisaurakkansa moitteettomasti. Neljästä ottelusta on tilillä neljä voittoa, mutta ottelut lohkon kovimpia joukkueita vastaan on vielä edessä. Toistaiseksi joukkueen kovin päänahka on voitto isäntäjoukkue Slovakiasta.

Kanada on kisojen avausottelussa Suomelle kärsityn tappion jälkeen ottanut kolme voittoa. Voitot ovat tulleet lohkon heikompia joukkueita vastaan, mutta Kanadalla on tapana parantaa esityksiään kisojen edetessä.

Vaikka Saksan itseluottamus on noussut ja joukkue on pystynyt varjelemaan omaa maaliaan tähän asti, kanadalaiset ovat huomattavasti hyökkäysvoimaisempi joukkue kuin Toni Söderholmin joukkojen aiemimin kohtaamat vastustajat. Materiaaliero joukkueiden välillä on kuitenkin niin selvä, että myös maaleissa mitattuna ottelu saattaa repsahtaa Kanadan suuntaan.

Italia 1,2 - Norja 4,5

Italian kisojen alkutaipaleen kiteyttää parhaiten vilkaisu tehtyjen maalien sarakkeeseen, joka näyttää vielä viiden pelatun ottelun jälkeen nollaa. Italian vaikeudet olivat odotettavia, mutta jääminen tyystin ilman tehtyä maalia on yllättävää. Italian kohdalla täytyy kuitenkin muistaa, että joukkueen pelaamista viidestä ottelusta neljä on ollut suurmaihin laskettavia Venäjää, Tshekkiä, Sveitsiä ja Ruotsia vastaan.

Norja avasi pistetilinsä edellisessä ottelussaan Itävaltaa vastaan 5-3-voitolla. Muuten myös norjalaisten alkukisat ovat olleet vaikeat. Joukkueen oma pää on vuotanut pahasti, sillä vastustajat ovat tehneet norjalaisten verkkoon viidessä ottelussa 28 maalia, lohkon toiseksi eniten Italian jälkeen.

Lauantain ottelussa voikin ennustaa Italian avaavan maalihanansa, vaikka materiaalietu onkin Norjan puolella. Ottelusta ei ole odotettavissa maali-ilottelua, sillä ottelu on kummallekin joukkueelle yksi kisojen pääotteluista. Odotettavissa on ottelu, jossa Norja hallitsee ja saanee rakennettua enemmän maalipaikkoja ja sitä kautta voittaa ottelun parin maalin marginaalilla.

Ruotsi 2,3,4 - Sveitsi 2,3

Ruotsi kärsi kisojen avausottelussaan tappion Tshekille, mutta kolmessa seuraavassa ottelussa ruotsalaiset pääsivät harjoittelemaan hyökkäyspään kuvioitaan heikompia joukkueita vastaan. Italia, Itävalta ja Norja kaatuivat yhteismaalierolla 26-2. Ruotsalaiset saivat myös NHL-vahvistuksia Gabriel Landeskogin ja John Klingbergin liityttyä joukkueeseen.

Sveitsi on puolestaan voittanut kaikki neljä ensimmäistä otteluaan, mutta vastassa on ollut ennalta heikommat joukkueet. Siitä huolimatta sveitsiläisten pelaaminen on ollut lupauksia herättävää. Joukkue on päästänyt toistaisesksi vain kaksi maalia, kun hyökkäyspäässä verkko on heilunut 20 kertaa.

Sveitsillä on ottelussa ehdottomasti mahdollisuus haastaa tai vähintäänkin kiusata ruotsalaisia. Ruotsin avausottelu Tshekkejä vastaan jätti kysymysmerkkejä ruotsalaisten puolustuspelaamiseen. Tshekki teki ruotsalaisia vastaan viisi maalia, eikä Sveitsin hyökkäyspään osaamista ole syytä aliarvioida. Sveitsillä on riveissään Nico Hischier ja Kevin Fiala ovat alati vaarallisia ja nopeajalkaisia hyökkääjiä, lisäksi takalinjoilla kiekollista uhkaa on luomassa Roman Josin tasoinen täsmäase.

Ruotsi on pelimäärien perusteella ottelussa selvästi pelatumpi, mutta Sveitsin yllätyksellä voi hakea suurempaa kerrointa.

Iso-Britannia 0,1 - Slovakia 5,6,7

Iso-Britannia on osoittautunut kisojen alkuvaiheissa odotetusti vastaantulijaksi. Viidestä ottelusta tilillä on viisi tappiota ja maaliero 27 pykälää pakkasen puolella. Kahdessa edellisessä ottelussa Suomea ja Yhdysvaltoja vastaan joukkue pystyi alussa kiusaamaan suurempiaan, mutta joutuivat tyytymään suurinumeroisiin tappioihin,

Slovakialla on jäänyt kisojen alussa hampaankoloon. Kisat alkoivat hienolla voitolla Yhdysvalloista, mutta Suomea, Kanadaa ja Saksaa vastaan joukkue kärsi niukat tappiot. Ranskaa vastaan joukkue palasi voittojen tielle ja myös Iso-Britannia jää jalkoihin.

Harmittavat tappiot ovat jättäneet slovakeille tahtoa näyttää omaa osaamistaan. Suomi ja Yhdysvallat lähtivät ajoittain mukaan brittien hidastempoisempaan peliin, Slovakia lyö täyden höyryn päälle heti ottelun alussa ja jatkaa sitä loppuun asti.

Supermonivedossa ei ole tarvetta lähteä hakemaan jättipottia laittamalla lapulle usempia yllätyksiä, varsinkaan kun tarjolla on vielä tehostetut kertoimet. Sveitsin mahdollinen kiusaaminen sekä Saksan mahdollinen murskavoitto toimivat oivina kertoimennostattajina.

SuperMoniveto 9
576 riviä, panos 0,05€
28,80€

» Lähetä palautetta toimitukselle