Naisten Liigan puolivälierät käyntiin – tiukin vääntö Ilveksen ja TPS:n välillä

Naisten Liiga / Artikkeli
Viime kevään finalistit kohtaavat toisensa puolivälierässä.
Puolivälierät alkavat myös Naisten Liigassa. Ennakkosuosikkien asema on vankka, mutta altavastaajat pääsevät haastamaan heidät paineetta.

Naisten Liigan puolivälierät alkavat viikonloppuna, jolloin jokainen pari kohtaa kerran kotona ja kerran vieraissa. Välierään pääsevät ratkotaan paras viidestä -systeemillä, jolloin jatkoon pääsemiseksi vaaditaan kolme voittoa. Ensimmäiset välieräjoukkueet saattavat olla selvillä jo maaliskuun viimeinen päivä, jolloin on otteluparien kolmas kohtaaminen.

Neljä otteluparia, mutta vain yhdestä on tulossa tiukka kamppailu. Kolmesta muusta otteluparista ennakkosuosikkien jatkoonpääsy on hyvin varmaa.

Kiekko-Espoo–KalPa

Viime kevään finalistit kohtaavat toisensa jo puolivälierässä. Kiekko-Espoo päätti jatkosarjan ensimmäiseen sijaan, kun puolestaan KalPa lunasti viimeisen pudotuspelipaikan alemmassa jatkosarjassa.

Kuopiolaisten tie välieriin tulee olemaan lähes mahdoton, sillä Kiekko-Espoo on hävinnyt kauden aikana ainoastaan kaksi ottelua. Alkusarjassa joukkue ei hävinnyt kertaakaan, kun puolestaan keltapaidat voittivat vain kaksi ottelua varsinaisella peliajalla.

Alkusarjassa joukkueet kohtasivat kolme kertaa. Näissä otteluissa KalPa teki Kiekko-Espoon verkkoon yhteensä neljä maalia. Espoolaisilla oli hieman kovempi tahti, kolmeen otteluun tehtiin 22 maalia.

Tästä parista jatkoon tulee menemään Kiekko-Espoo, vaikka KalPa on parantanut peliään ja saanut onnistumisia alemmassa jatkosarjassa. Kunnon murskalukemia ei toivottavasti enää nähdä, mutta ottelut tulevat päättymään kotiedun saaneen Kiekko-Espoon voitonjuhliin.

HIFK–HPK

Helsingissä ollaan menossa kovaa vauhtia kohti välierää. Puolivälieriin vastustajaksi selviytyi HPK, josta ei tule olemaan tarpeeksi vastusta HIFK:lle. HPK on kymmenen ottelun voittoputkessa pelattuaan alemman jatkosarjan ykköspaikan itselleen, mutta tasoero helsinkiläisiin on aivan liian suuri.

Helppoja ottelut eivät silti tule olemaan. Noora Rädyn tilalle tullut kanadalainen Kassidy Sauve on HPK:n paras toivo. Upeita torjuntoja tehnyt Sauve tulee pitämään joukkuetta pystyssä. Kenttäpelaajien tehtäväksi tulee saada kiekko vastustajan maalivahdin selän taakse.

HIFK on nostanut tasoaan edellisestä kaudesta. Uudet pelaajat ja toimivat ketjut ovat tuottaneet tulosta ja etenkin maaleja. Vuosi sitten finaalipaikka jäi pienestä kiinni, nyt Stadin Gimmojen kevät jatkuu mitä todennäköisemmin päätyyn asti.

Alkusarjassa joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Tehdyt maalit menivät HIFK:n hyväksi 17-3.

Iloisia ilmeitä on luvassa helsinkiläisille myös puolivälierässä.
Kuva © Timo Savela

Kärpät–Team Kuortane

Pudotuspelien pohjoisin joukkue Kärpät lähtee ennakkosuosikkina puolivälierään Kuortanetta vastaan. Kärpät on voittanut kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset kuluvalla kaudella, niin alkusarjassa kuin ylemmässä jatkosarjassa.

Kärppien etuna on myös se, että joukkue pystyi pelaamaan jatkosarjan lähes kaikki ottelut, ainoastaan toinen ottelu Kuortanetta vastaan peruuntui Kuortaneen koronatapausten vuoksi. Koronan vuoksi joukkue ei pystynyt pelaamaan viimeisiä otteluita ylemmässä jatkosarjassa. Näin ollen heillä on pidempi tauko edellisistä sarjapeleistä, joka on tässä vaiheessa kautta huono asia pelirytmin ylläpitämisen vuoksi.

Nuoret pelaajat nousevat esiin kummastakin joukkueesta. Team Kuortaneen 19-vuotias Sofianna Sundelin johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä pistein 16+13=29. Kärppien vasta 17-vuotias Oona Havana on vain kaksi pistettä perässä (13+14=27).

Ilves–TPS

Mielenkiintoisin ottelupari puolivälierissä on Ilves ja TPS. Näiden joukkueiden kohtaamiset tulevat olemaan tasaisia ja täydellistä onnistumista vaaditaan kaikilta pelaajilta. Ylemmän jatkosarjan jälkeen tupsukorvat olivat neljäntenä, kun puolestaan turkulaiset löytyvät sijalta viisi.

Tasaisuudesta kertoo jo se, että keskinäiset ottelut ovat päättyneet kauden aikana lähes aina yhden maalin erolla. Voittoja on tullut puolin ja toisin. TPS:llä on hieman tehokkaampia yksilöitä, esimerkiksi Estelle Duvin on tehnyt pisteet 31+26=57 ja Maija Otamo 17+27=44. He myös mahtuvat ylemmän jatkosarjan pistepörssin viiden parhaan kärkeen, Duvinin ollessa ensimmäinen. Ilveksen paras pistenainen Anniina Kaitala on pistepörssin 12. pistein 17+13=30.

Maalivahtipeli tulee olemaan avainasemassa joukkueiden kohtaamisessa. Oletettavissa on vähämaalisia ja tiukkoja kamppailuita, myös jatkoajalle meno on tämän parin otteluissa erittäin todennäköistä.

Tasaisimmat ja tiukimmat pelit ovat odotettavissa Ilveksen ja TPS:n kesken.
Kuva © Timo Savela

» Lähetä palautetta toimitukselle