NHL:n top 5 -laitahyökkääjät: Mikko Rantanen kolkuttelee jo pelipaikkansa kärkeä, mutta venäläistaiturit pitävät yhä pintansa

NHL / Artikkeli
Artemi Panarin on avainasemassa Rangersin nousussa kohti NHL:n kärkisijoja.
Kuva © Elsa/Getty Images

1. Artemi Panarin, New York Rangers

Rangersin venäläisvelho oli viime kaudella jälleen omaa luokkaansa. 42 ottelussa kerätyt 58 pistettä riittivät joukkueen sisäisen pistepörssin ylivoimaiseen voittoon, ja hänen pistekeskiarvonsa 1,38 oli koko liigan kolmanneksi suurin heti Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin jälkeen.

Rangers saattaa tulevalla kaudella hyvinkin olla pudotuspelijoukkue, mutta varmaa on se, että Panarin on jälleen joukkueensa tärkein pelaaja. Jos sinipaidat etenevät pudotuspeleihin, olisi pienessä Korkinon kaupungissa syntynyt supertähti varmasti lähellä Hart Trophyn voittoa.

2. Nikita Kutšerov, Tampa Bay Lightning

Siinä missä maanmies Panarin hallitsi runkosarjaa, olivat pudotuspelit jälleen Nikita Kutšerovin hallussa. Koko runkosarjan sivussa ollut supertähti tykitti 23 pudotuspeliottelussa poskettomat 32 tehopistettä ja auttoi Lightningin toiseen perättäiseen mestaruuteen. Kutšerov voitti molemmilla kerroilla pudotuspelien pistepörssin.

Kutšerov on kiistatta yksi maailman parhaista pelaajista. Runkosarjan pistepörssin voitto on kaksinkertaiselle mestarille mahdollinen, mutta hänen oma katseensa on epäilemättä kolmannessa perättäisessä Stanley Cupissa.

3. Brad Marchand, Boston Bruins

Marchand jakaa jokaisen NHL:n seuraajan mielipiteet. Hänet tunnetaan jäällä erikoisista tempauksistaan, mutta ennen kaikkea hän on yksi maailman parhaista laitahyökkääjistä. 33-vuotias koko NHL-uransa Bruinsissa pelannut Marchand syttyi vanhemmalla iällä liekkeihin, ja hän on pelannut yli piste per peli -tahtia viisi edellistä kauttaan.

Marchandin temput ovat kaikkien tiedossa, mutta erityisen vaarallisen hänestä tekee poikkeuksellisen kova pisteteho. Kun Bostonin ykkösketjusta löytyvät hänen lisäkseen Patrice Bergeron ja David Pastrňák, voidaan puhua koko liigan parhaasta hyökkäyskolmikosta.

4. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Rantanen on jo useamman vuoden ajan kuulunut NHL:n parhaisiin suomalaispelaajiin. 24-vuotias Nousiaisissa syntynyt Rantanen on pelannut läpi uransa hyvin yhteen supertähti Nathan MacKinnonin kanssa, eikä tähän ole tulossa muutosta. Takana on uran toinen 30 maalin kausi ja kolmas siintää vahvasti edessä. Täyden runkosarjan ansiosta maalimäärä voi olla hyvinkin yli 40.

Avalanchen kausi päättyi viime keväänä suureen pettymykseen toisella kierroksella Vegas Golden Knightsia vastaan. Tällä kaudella edessä siintää kuitenkin uusi mahdollisuus, ja Rantanen on avainasemassa Avalanchen mestaruusjahdissa.

5. Mark Stone, Vegas Golden Knights

Vegas Golden Knightsin kapteeni Stone saattaa olla NHL:n aliarvostetuin pelaaja. Tunnollisesti kahteen suuntaan pelaava laituri pelasi viime kaudella uransa kolmatta kertaa yli piste per peli -tahdilla, mutta pudotuspeleissä meno hyytyi murto-osaan parhaasta. Stone olisi saattanut olla listauksessa jopa korkeammalla, jos hän olisi pystynyt johdattamaan joukkojaan paremmin.

Viime kevät on kuitenkin ollutta ja mennyttä. 29-vuotias Stone on parhaassa peli-iässään, ja johtaa yhtä koko NHL:n parhaista joukkueista. Hänen ainut tavoitteensa on tuoda Stanley Cup ensimmäistä kertaa Nevadaan.

Lähellä valintaa: Mitch Marner, David Pastrňák, Jonathan Huberdeau, Patrick Kane

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös