Laita nämä NHL-ottelut kalenteriin – luvassa useita pelinumeroiden jäädytyksiä ja klassikkokohtaamisia hyvin pitkän tauon jälkeen

NHL / Artikkeli
Capitals ja Rangers kohtaavat toisensa kauden avausottelussaan.
Kuva © Getty Images
NHL:n pitkän runkosarjan matkalle mahtuu lukuisia otteluita, jotka on syytä merkitä kalenteriin etukäteen.

Avausjuhlallisuuksia

12.10.2021 Tampa Bay Lightning − Pittsburgh Penguins

Kausi alkaa hienosti mestaruusviirin nostamisella. Vieraaksi tapahtumaan on saapunut Pittsburgh Penguins, joka on tällä vuosituhannella voittanut Stanley Cupin kolmesti. Näin ollen juhlahumu on tuttua myös osalle vierasjoukkueen pelaajista.

12.10.2021 Vegas Golden Knights − Seattle Kraken

NHL:ään täksi kaudeksi liittynyt Seattle Kraken pääsee niin ikään tositoimiin jo ensimmäisenä pelipäivänä. Kraken aloittaa urakkansa NHL:ssä vierasottelulla edellistä laajennusjoukkuetta Vegas Golden Knightsia vastaan.

23.10.2021 Seattle Kraken − Vancouver Canucks

Kraken pääsee viiden vierasottelun jälkeen vihdoin kotiavaukseensa kauden toisena lauantaina. Vancouver Canucks on Seattlesta katsottuna lähin joukkue, ja siten sopiva joukkue juhlistamaan uuden joukkueen tuloa.

20.11.2021 New York Islanders − Calgary Flames

Islandersin muutaman vuoden takainen siirto lähemmäksi New Yorkin keskustaa ei ollut onnistunut, ja joukkue palasikin pian vanhaan kotiareenaansa Nassau Veterans Memorial Coliseumiin. Nyt edessä on kuitenkin pysyvämpi muutto uuteen kotiin, kun UBS Arena avataan. Sitä ennen Islanders ehtii pelata 13 vierasottelua.

Historian juhlistusta

5.11.2021 Edmonton Oilers − New York Rangers

Kauden ensimmäinen pelinumeron jäädytys nähdään Edmontonissa. Kunnian saa dynastiavuosien luottopuolustaja, sittemmin myös Oilersin päävalmentajana ja GM:nä toiminut Kevin Lowe, jonka pelinumero oli 4. Vierasjoukkueena on sopivasti New York Rangers, johon Lowe siirtyi vuonna 1992, ja jossa hän pääsi juhlimaan uransa kuudetta Stanley Cupia kaksi vuotta myöhemmin.

12.11.2021 Toronto Maple Leafs − Calgary Flames

Hockey Hall of Fame -juhlallisuudet ovat viivästyneet koronatilanteen takia vuodella, ja sen takia tänä vuonna kunniagalleriaan ei nimetty uusia jäseniä. Viime vuonna nimetyt pelaajat Marian Hossa, Jarome Iginla, Kevin Lowe, Kim St-Pierre, Doug Wilson sekä rakentajien kategoriaan kuuluva Ken Holland ovat juhlittavana Torontossa marraskuisen viikonlopun aikana.

17.1.2022 St. Louis Blues − Nashville Predators

St. Louisissa juhlitaan viimeisintä NHL:n arvokkaimpana pelaajana palkittua puolustajaa, Chris Prongeria, jonka pelinumero 44 nousee areenan kattoon. Pronger edusti Bluesia yhdeksän kauden ajan vuosina 1995−2004.

18.1.2022 Boston Bruins − Carolina Hurricanes

NHL-historian ensimmäinen tummaihoinen pelaaja Willie O'Ree saa pelinumeronsa kattoon päivän myöhemmin kuin Pronger. O'Reen NHL-peliura kesti vain 45 ottelua, mutta uransa jälkeen hän on tehnyt näkyvää työtä lajin monikulttuurisuuden puolesta.

Henrik Lundqvistin uraa kunnioitetaan tammikuun lopulla Minnesota Wildia vastaan.
Kuva © Getty Images

28.1.2022 New York Rangers − Minnesota Wild

New York Rangers jäädyttää ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvistin pelinumeron 30 tammikuun lopulla. Lundqvist edusti koko NHL-uransa Rangersia − hän ehti tehdä sopimuksen viime kaudesta Washington Capitalsin kanssa, mutta sydänongelmien takia hän ei päässyt pelaamaan otteluakaan.

28.1.2022 Dallas Stars − Washington Capitals

Dallasissa juhlittavana on numerolla 56 pelannut venäläispuolustaja Sergei Zubov. Kesällä 1996 Dallasiin siirtynyt puolustaja edusti Starsia NHL-uransa loppuun asti, ja jakso sisälsi Stanley Cupin vuonna 1999 sekä finaalit vuonna 2000.

Ulkojäiden taikaa

1.1.2022 Minnesota Wild – St. Louis Blues

Perinteisesti uudenvuodenpäivään sijoittuva Winter Classic on viety tällä kertaa Minnesotaan. Pelipaikkana on Target Field, jonka normaali isäntä on baseball-joukkue Minnesota Twins. Molemmille joukkueille ulkopeli on toinen. Blues isännöi Winter Classicia viisi vuotta aiemmin, Wild on kertaalleen esiintynyt Stadium Seriesin ottelussa.

26.2.2022 Nashville Predators − Tampa Bay Lightning

Nashvillessa päästään ulkojäille ensimmäistä kertaa. Aiemmin Winter Classicissa vierasjoukkueena esiintynyt Predators saa vieraakseen Tennessee Titansin kotistadionille Nissan Stadiumille kaksi edellistä Stanley Cupia voittaneen Lightningin, jolle ulkopeli on seurahistorian ensimmäinen.

13.3.2022 Buffalo Sabres − Toronto Maple Leafs

Vaikka ottelu onkin virallisesti Sabresin kotiottelu, se pelataan Kanadan puolella Hamiltonissa osana Heritage Classic -sarjaa. Stadionina on Tim Hortons Field. Kentän nimisponsorina toimivan kahvilaketjun perusti aikanaan sekä Maple Leafsissa että Sabresissa pelannut Tim Horton.

Vanhojen pelaajien vastaanottoja

21.10.2021 Montréal Canadiens − Carolina Hurricanes

Montréal Canadiens tarjosi kaksi vuotta sitten rajoitetulle vapaalle agentille Sebastian Aholle sopimusta, johon Hurricanes vastasi. Nyt Hurricanes kuittasi potut pottuina, ja Jesperi Kotkaniemi sai samaan tapaan tarjouksen. Canadiens päästi Kotkaniemen Raleighiin, ja Kotkaniemi palaa uuden joukkueensa kanssa Montréaliin heti kauden alussa.

Kesällä seuraa vaihtaneiden Jesperi Kotkaniemen ja Marc-Andre Fleuryn paluut vanhoille kotiareenoille ovat mielenkiintoisia.
Kuva © Getty Images

7.11.2021 Minnesota Wild − New York Islanders ja 18.11.2021 Minnesota Wild − Dallas Stars

Pitkäaikaiset Wild-pelaajat Zach Parise ja Ryan Suter joutuivat ulosostetuiksi kesällä. Molemmille löytyi vielä käyttöä NHL:ssä, ja pelaajat palaavat vierasjoukkueiden riveissä vanhaan kotihalliinsa reilun viikon sisään marraskuussa: ensin Parise Islandersin paidassa ja sitten nykyisin Starsia edustava Suter.

24.11.2021 Columbus Blue Jackets − Winnipeg Jets ja 25.3.2022 Winnipeg Jets − Columbus Blue Jackets

Koska viime kaudella pelattiin ainoastaan divisioonien sisällä, kauden alussa tehdyn kohukaupan osapuolet Patrik Laine ja Pierre-Luc Dubois eivät ehtineet pelata entisiä seurojansa vastaan. Tästä kaksikosta ensimmäisenä vanhaan kotiinsa palaa Dubois, marraskuussa. Laineen paluu Winnipegiin on ohjelmassa vasta maaliskuun lopulla.

23.12.2021 Calgary Flames − Seattle Kraken

Flamesin pitkäaikainen kapteeni Mark Giordano siirtyi NHL-tulokkaan Seattle Krakenin riveihin laajennusvaraustilaisuudessa. Myös Krakenissa kapteenin C-kirjainta kantava Giordano on varmasti merkinnyt kalenteriinsa viimeisen ottelun ennen joulutaukoa.

8.1.2022 Vegas Golden Knights − Chicago Blackhawks

Vegas Golden Knightsin maalilla ensimmäiset neljä kautta vastuuta kantanut ja viime kaudella parhaaksi maalivahdiksi valittu Marc-André Fleury kaupattiin kesällä Blackhawksiin liki mitätöntä korvausta vastaan. Paluu vanhalle kotiareenalle odottaa pian vuodenvaihteen jälkeen.

3.3.2022 Chicago Blackhawks − Edmonton Oilers

Blackhawksin riveissä kolme Stanley Cupia, kaksi Norris Trophya ja yhden Conn Smythe Trophyn voittanut Duncan Keith siirtyi kesällä Oilersiin tuomaan kokemusta joukkueen puolustukseen. Paluu Windy Cityyn on varmasti Keithille kauden huippuhetkiä. 

Viholliset vastakkain

13.10.2021 Washington Capitals − New York Rangers

Sarjaohjelma on heittänyt nämä kaksi joukkuetta kauden avaukseen. Viime kaudelta muistetaan Capitalsin Tom Wilsonin riehuminen Pavel Butšnevitšia ja Artemi Panarinia vastaan. Osin tällaisia kamppailuja silmällä pitäen Rangers hankki kesällä riveihinsä viime kaudet Vegas Golden Knightsissa pelanneen Ryan Reavesin.

19.10.2021 Tampa Bay Lightning − Florida Panthers

Taistelu Floridan herruudesta tällä kaudella alkaa jo viikon kuluttua kauden avauksesta. Panthers on joukkueena nousukiidossa ja lähtee innokkaasti haastamaan edelliset kaksi Stanley Cupia voittanutta Lightningia.

14.11.2021 Boston Bruins − Montréal Canadiens

Viime kauden divisoonajako tarkoitti sitä, että NHL:n vahvin kanadalais- ja yhdysvaltalaisjoukkueen välinen taistelu jäi väliin. Kauden ensimmäisen kohtaamisen aikaan edellisestä joukkueiden välisestä ottelusta on kulunut jo noin 21 kuukautta.

7.12.2021 Montréal Canadiens − Tampa Bay Lightning

Edellisten finalistien kohtaaminen on aina merkittävä tapaus. Joukkueet pelaavat normaalisti samassa divisioonassa, joten kohtaamisia kertyy kolme. Canadiensin perinteisiin sarjaohjelmassa kuuluu myös matka Floridaan joulun ja uudenvuoden välissä.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle