NHL:ssä palataan normaalia päiväjärjestystä kohti − Tässä tärkeimmät päivämäärät alkavalle kaudelle

NHL / Uutinen
NHL palaa tavalliseen päiväjärjestykseensä siltä osin kuin koronan myötä on mahdollista.
Kuva © Getty Images
NHL-kausi 2021−22 on juuri pyörähtämässä käyntiin. Runkosarjassa palataan tuttuihin divisiooniin ja ottelumääriin, mutta kauden keskeyttää talven aikana hetkeksi olympiatauko. Mestaruudesta mitellään pisimmillään kesäkuun loppuun asti.

NHL palaa runkosarjan osalta jälleen normaaliin aikatauluun tällä kaudella. Jokainen joukkue palaa vanhaan divisioonaansa ja pelaa jälleen täydet 82 ottelua. Poikkeuksena on kuitenkin Arizona Coyotes, joka siirrettiin Seattle Krakenin tulon takia Keskiseen divisioonaan, kun taas Kraken aloittaa taipaleensa NHL:ssä Tyynenmeren divisioonassa. Muutosten myötä NHL:n jokaisessa neljässä divisioonassa pelaa nyt kahdeksan joukkuetta.

Divisioonan sisällä joukkueet kohtaavat toisensa vähintään kolmesti. Lisäksi viiden saman divisioonan joukkueen kanssa pelataan yksi keskinäinen ottelu lisää. Saman konferenssin muut joukkueet kohdataan kolmesti. Vastakkaisessa konferenssissa pelaavat joukkueet kohdataan kauden aikana puolestaan vain kahdesti. Näin jokaiselle joukkueelle kertyy totutusti 41 kotiottelua ja 41 vierasottelua.

Pudotuspeleihin pääsevät varmasti kunkin divisioonan kolme parasta, minkä lisäksi kaksi viimeistä paikkaa konferenssissa ovat niin sanottuja villejä kortteja. Näin ollen toisesta divisioonasta voi selvitä pudotuspeleihin viisi joukkuetta, kun taas toisesta vain kolme. Toinen vaihtoehto on se, että kummastakin divisioonasta pudotuspeleihin etenee neljä parasta joukkuetta.

Koronapandemia vaikuttaa edelleen NHL:n arkeen. NHL kevensi kuitenkin ohjeistuksia rokotettujen pelaajien kohdalla. Altistuminen ei enää aiheuta karanteenitoimia pelaajalle, jolla on ollut molemmat rokotukset voimassa vähintään kaksi viikkoa. Rokotetut NHL-pelaajat testataan 72 tunnin välein, mutta ilman rokotusta olevat pelaajat joutuvat testeihin joka päivä. Jos rokottamaton pelaaja joutuu karanteeniin, hänelle ei makseta niiltä päiviltä palkkaa.

Tärkeitä päivämääriä kaudella 2021−22

– Seattle Kraken pelaa ensimmäisen kotiottelunsa 23. lokakuuta.

– New York Islanders pelaa ensimmäisen ottelunsa uudessa kotihallissaan 20. marraskuuta.

– Winter Classic -ulkoilmaottelu Wild–Blues Minneapolisissa 1. tammikuuta.

– Tähdistöottelutapahtuma 4.–5. helmikuuta Las Vegasissa.

− Joukkueet pitävät olympiataukoa helmikuussa. Tauko alkaa 3. helmikuuta ja päättyy 22. helmikuuta.

– Ulkoilmaottelu Predators–Lightning Nashvillessä 26. helmikuuta.

– Ulkoilmaottelu Sabres–Maple Leafs Hamiltonissa 13. maaliskuuta.

− Siirtojen takaraja on tällä kaudella maaliskuun 21. päivänä. Suomen aikaa takaraja umpeutuu kello 22, jolloin siirrot pitää olla ilmoitettuina NHL:lle.

− Runkosarjan viimeinen mahdollinen pelipäivä on asetettu huhtikuun 29. päivään. Pudotuspelit on tarkoitus aloittaa 2. toukokuuta. Finaalien viimeinen mahdollinen pelipäivä on 30. kesäkuuta.

− Vuoden 2022 varaustilaisuus järjestetään Montréalissa. Ensimmäinen kierros pidetään 7. heinäkuuta. Loput kuusi kierrosta pidetään seuraavana päivänä.

− Vapaiden pelaajien markkinat aukeavat 13. heinäkuuta kello 19 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle