Mestis-viikko: Puolustajien tehoilun kautta tauolle – Selänteelle ensimmäinen Mestis-maali

MESTIS / Artikkeli
Alexander Cotton takoi tehot 2+6 ja nousi Mestiksen pistepörssin kärkeen.
Mestis siirtyi Liigan tapaan reilun viikon mittaiselle maajoukkuetauolle mielenkiintoisista asetelmista. IPK:n puolustaja Alexander Cotton nousi pistepörssin kärkeen ja auttoi samalla nostamaan joukkueensa jo sarjakakkoseksi. Isoimmat otsikot varasti kuitenkin Eetu Selänteen maali- ja pistetilin aukeaminen.

Mestis-joukkueet lähtevät maajoukkuetauolle sarjataulukon näyttäessä mielenkiintoisia asetelmia. Kiekko-Espoo on hieman karannut muilta sarjan kärjessä, mutta sen takana sijat 2.-5. mahtuvat kolmen pisteen sisälle.

Tasaista on myös taulukon tyvipäässä, jossa sarjan jumbosijalta on matkaa pudotuspelipaikoille ainoastaan yhden voiton, eli kolmen pisteen verran.

Viikon onnistuja

Viikon onnistujaksi nousee ansaitusti Iisalmen Peli-Karhut, joka nappasi viikon kolmesta ottelustaan kolme voittoa ja täydet yhdeksän sarjapistettä. Suorituksen arvoa nostaa entisestään se, että voitoista kaksi tuli perättäisten päivien vierasotteluista.

Voitot nostivat perjantaiseen Suomen Cupin finaaliin valmistautuvan IPK:n sarjakakkoseksi.

Myös parhaiten esiin nousseen pelaajan titteli menee Iisalmeen, jossa puolustaja Alexander Cotton takoi kolmessa ottelussa hurjat tehot 2+6 ja nousi koko Mestiksen pistepössin kärkeen.

Viikon yllättäjä

Viikon yllättäjäksi voidaan nostaa RoKi. Vaikka rovaniemeläiset ovat aloittaneet kauden vahvasti ja kuuluvat sarjan ennakkosuosikkien joukkoon, on kaksi voittoa kolmena peräkkäisenä pelipäivänä pienoinen yllätys, erityisesti, kun toinen voitoista tuli hallitsevan mestarin Ketterän kotiluolasta.

Kauppareissuksi lanseeratun vieraskiertueen RoKi avasi torstaina voitokkaasti Joensuussa, ja viikonloppuna vuorossa oli tuplapelit Imatralla. Rovaniemeläiset löytyvät tauolle siirryttäessä sarjan sijalta kuusi.

Viikon pettymys

Heinolassa riittää paljon mietittävää tauon ajalle, sillä viikon kolmesta ottelusta tuloksena oli nolla pistettä. Peliitat on ajautunut jo kuuden ottelun mittaiseen tappioputkeen. Tällä viikolla tukkaan tuli K-Vantaalta, KeuPalta ja Kiekko-Pojilta, joista kaksi jälkimmäistä kamppailevat parhaillaan heinolalaisten kanssa samoista sarjasijoituksista.

Eetu Selänne saalisti KeuPaa vastaan ensimmäisen Mestis-pisteensä. Avausmaali seurasi päivää myöhemmin Joensuussa.

Pientä valonpilkahdusta toivat kuitenkin Mestis-syksyn puhutuimman pelaajahankinnan, Eetu Selänteen ensimmäinen piste ja maali Mestis-tasolla. Avauspiste tuli perjantain KeuPa-ottelun loppuhetkillä 5–2-kavennusosumaan ylivoimalla ja maali heti seuraavana päivänä Joensuussa yllättävällä laukauksella pienestä kulmasta, tällä kertaa kahden miehen ylivoimalla.

Viikon erikoisuudet

Mestiksen pistepörssissä ovat näkyneet alkukaudella erityisesti tehopuolustajat. Koko pörssiä tällä hetkellä johtavan Cottonin lisäksi Kiekko-Espoon Aleksi Matinmikko mahtuu tilastossa viiden kärkeen, ja myös saman seuran Atro Leppänen on tiukasti piste per peli -tahdissa.

Puolustaja ei ole koskaan voittanut Mestiksen pistepörssiä, mutta olisiko tällä kaudella viimein aika?

Toisena erikoisuutena nostettakoon esiin K-Espoon lauantaiset pikamaalit. TUTOn ja K-Espoon ottelu eteni kolmannen erän puolivälissä vieraiden kahden maalin johdossa, kun Olli Iisakka sivalsi ajassa 53:12 ratkaisevan tuntuisen 1–4-osuman. Turkulaisten valot sammuivat lopullisesti ainoastaan kuusi sekuntia myöhemmin, Morten Jurgens muutti lukemat 1–5:en ajassa 53:18.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat kamppailut

Tällä viikolla valtaosa Mestis-joukkueista on tauolla peleistä, mutta perjantaina on tarjolla jääkiekon ystäville yksi ottelu. IPK ja Kiekko-Espoo ovat raivanneet tiensä Suomen Cupin finaaliin, ja kohtaavat toisensa Iisalmessa.

Finaalissa kohtaavat siis Mestiksen sarjataulukon kaksi kärkijoukkuetta, joten vauhtia ja laadukkaita suorituksia on varmasti tarjolla.

Ketterä on nostellut Suomen Cupin pokaalia kolmella edellisellä kerralla. Tänä vuonna cup saa uuden mestarin.
Kuva © Topi Lainio

Cup tulee saamaan varmuudella myös uuden mestarin. Nykymuotoisen jääkiekon Suomen Cupin voittoa ovat juhlineet aikaisemmin TUTO vuonna 2017 ja tuon jälkeen Ketterän kolmesti putkeen. Vuonna 2020 cupia ei pelattu.