Kari Jalonen on Kölner Haien uusi päävalmentaja − "Sopii erittäin hyvin siihen tapaan, jolla haluamme pelata"

Muut Sarjat / Uutinen
Kari Jalonen sai huippupestin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jalosen uusi pesti saksalaisseurassa kestää vuoteen 2026 saakka.

Saksan pääsarjaseura Kölner Haie tiedotti maanantaina pestanneensa kokeneen Kari Jalosen uudeksi päävalmentajakseen. Suomalaisluotsin kontrahti kattaa kaksi seuraavaa kautta eli vuoteen 2026 saakka.

− Jalonen sopii erinomaisesti profiiliin, jota haimme. Ensimmäiset keskustelut hänen kanssaan kävimme huhtikuun alussa. Ne olivat hyvin tavoitteellisia ja luottamusta herättäviä alusta asti, urheilujohtaja Matthias Baldys kommentoi valmentajasopimusta.

– Jalosella on erittäin korkean tason jääkiekkotietämys, ja hän on aiemmin vakuuttavasti osoittanut eri maissa, että hän pystyy muodostamaan joukkueita ryhmäksi ja johtamaan niitä menestyksekkäästi. Hän on aito, hyvin selkeä ja sopii erittäin hyvin siihen tapaan, jolla haluamme pelata.

Edellisen valmennuspestinsä Jalonen hoiti Tšekin päävalmentajana kausilla 2021−23. Sitä ennen hän toimi neljä kautta sveitsiläisen suurseuran SC Bernin luotsina ja voitti mestaruudet vuosina 2017 ja 2019. Ulkomailla Jalonen on valmentanut myös KHL:ssä Torpedo Nizhni Novgorodia ja HC Lev Prahaa.

Leijonienkin päävalmentajana vuodet 2014−16 ollut pelaajalegenda valmensi kotimaassa vuosina 1998−2011 seuroinaan TPS, Kärpät ja HIFK, jossa hän voitti myös Suomen mestaruuden viimeisellä kaudellaan. Yhteensä Jalosella on seitsemän Suomen ja kaksi Sveitsin mestaruutta valmentajana. Maajoukkuetehtävistä hänellä on palkintokaapissaan aikuisten MM-hopea ja -pronssi sekä alle 20-vuotiaiden MM-hopea.

» Lähetä palautetta toimitukselle