Alkulohko huipentuu Kanada-mittelöön − seuraa näitä asioita Nuorten Leijonien pelissä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Nuoret Leijonat sai tehoja aikaan Slovakiaa vastaan.
Kuva © Andy Devlin
Maanantain ja tiistain välisenä yönä Nuoret Leijonat kohtaa alkulohkon päätöspelissään Kanadan. Kyseessä on tähänastisista vastustajista ehdottomasti se kaikkein kovin.

Paikan päällä Edmontonissa nuorten MM-kisoja seuraavat toimittajat Lassi Seppä ja Tiia Honkamaa listaavat tuttuun tapaan kolme asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomionsa Suomen pelissä.

Nuoret Leijonat onnistui latomaan maaleja Slovakian verkkoon, mutta se ei automaattisesti tarkoita menestystä Kanadan tasoista nippua vastaan.

Liikkuvat puolustajat

Suomella on riveissään paljon hyvin liikkuvia puolustajia. Topi Niemelä, Joni Jurmo, Aleksi Heimosalmi ja Kasper Puutio ovat etunenässä sellaisia pelaajia, joiden jalka toimii jäällä erittäin liukkaasti. Heiltä voi odottaa Kanadaa vastaan peliä edistäviä ratkaisuja.

Kasper Puutio on yksi Suomen hyvin liikkuvista puolustajista.
Kuva © Andy Devlin

Kanadalla on heittää askiin yksi kisojen tulivoimaisimmista ja liikkeeltään etevimmistä hyökkäyksistä. Nuorten Leijonien on pystyttävä pelaamaan hyvää luistelupeliä kentän joka suuntaan.

Pelirohkeus

Nuoret suomalaispelaajat petrasivat Slovakia-otteluun huomattavasti, mutta vieläkin otteissa soisi näkyvän hieman enemmän rohkeutta. Kanada tarjoaa Suomelle varmasti aggressiivisen ja kovavauhtisen haasteen, johon ei auta lähteä pelkäämään.

Jos vaahteralehtipaitojen tempoon lähtee mukaan vain matkustajaksi on todennäköistä, että noutaja tulee ennen päätepysäkkiä. Selvät suunnitelmat ja ratkaisut erilaisiin tilanteisiin helpottavat varmasti Nuorten Leijonien puhdetta kisaisäntää vastaan.

Nuorilta Leijonilta on löydyttävä rohkeutta mennä tilanteisiin.
Kuva © Andy Devlin

Vaatimustaso

Kun turnaus etenee kohti huipennustaan on selvää, että kentällä pärjäämiseen tarvitaan koko ajan enemmän. Päävalmentaja Antti Pennanen viestitti, että joukkueen pelaajisto on alkanut vaatia myös toisiltaan enemmän otteluiden aikana turnauksen edetessä.

Tämä on hyvä merkki, sillä vaikuttaisi siltä, että vaihtopenkillä kaikki ovat hereillä sen suhteen, mikä riittää ja mikä ei. Jos Nuoret Leijonat laittaa koko potentiaalillaan kaiken peliin, on tulos todennäköisimmin positiivinen. Ilman vaadetta ja tahtoa jäälle meno on turhaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle