Michael Keräsen tyhjä autopaikka huutaa isoa amerikanrautaa tilalleen

LIIGA / Artikkeli
Ilves kaipaa viime kauden tähtiensä tilalle uusia juhlijoita.
Kuva ©
Viime kaudella Michael Keränen ja Ville Kolppanen kantoivat Ilveksen yhtä voittoa vaille pudotuspeleihin. Jatkoaika kertoo, ketkä ovat lähimpänä nousta pimeydestä parrasvaloihin tällä kaudella tupsukorvissa.

Ilves lähtee tulevaan kauteen tutuista asemista. Sikariportaassa asiat ovat kysymysmerkin alla, Tuomas Tuokkola luotsaa joukkuetta ja ennakkoasetelmissa Ilves ei kuulu liigajäiden suurimpiin suosikkeihin.

Numero 71 oli kuin amerikanrauta keskellä polkuautoja. Kuka nousisi uudeksi maantiekiitäjäksi?

Viime kaudella Ilves säkenöi etenkin syksyllä. Tuomas Tuokkolan freesi kiekolliseen rohkeuteen ja pelinopeuteen perustunut pelityyli yllätti kaikki housut kintuissa. Michael Keränen oli syksyllä (ja läpi kauden) liigan pelätyin hyökkääjä ja Ville Kolppanen nappasi pikkumustaa kiinni kuin paikalliset Tammelantorilla isompaa mustaa lautaselleen.

Sitten tulivat omistajasekoilut, muiden pelin parantuminen ja loukkaantumiset. HPK:n keväinen lentokeli sinetöi Ilveksen katkeran kohtalon. 59 ottelun ajan pudotuspelijoukkue, ulos viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Joonas Korpisalo ottaa ykkösvahdin tontin

Ilveksellä on iso matka edettävänään, jotta suomalaisen jääkiekon menestyksekkäin seurajoukkue livahtaisi pudotuspeleihin tällä kaudella. Matka lyhenee, jos katsoo Ilveksen maalivahtiosastoa lähempää.

Joonas Korpisalo lähtee kauteen Ilveksen lähtökohtaisena ykköstorjujana. Korpisalolla on allaan vain vähän liigakokemusta, mutta isosta koostaan huolimatta atleettinen veskari on onnistunut paikan saadessaan erinomaisesti. Samalla ison vastuun voi todeta sopivan itsevarmalle maalivahdille hyvin.

Jos nimet vaihtaisi, päätyisi melko samoihin asetelmiin kuin Ville Kolppasella oli ennen viime kautta. Ja aivan loppukevättä lukuun ottamatta Kolppasen viime kausi oli todellinen sensaatio.

Columbus Blue Jacketsin NHL-joukkueesta lainalla oleva Korpisalo saa sparraajakseen toisen Porissa kasvaneen velikullan, Juha Järvenpään.

Joonas Korpisalo saa ykkösveskarin manttelin Ilveksessä.
Kuva © Timo Savela

Kuka Saku Salmela?

Ilveksen puolustus on joukkueen vahvin pelillinen osa-alue. Löytyy kummallisen paljon kärkiosaamista, mutta myös leveyttä ja kokemusta. Lisäksi Tuokkola osaa organisoida viisikkopuolustuksesta tiiviin ja taistelevan.

Tommi Kivistö jäi Marko Sjöblomin hankintana miehen hienoksi perinnöksi Ilvekselle. Kivistö pelasi hyvän kauden, mutta yllätti kyllä koko kiekko-Suomen ensin pääsemällä Leijonien MM-miehistöön ja pelaamalla vieläpä varmat kisat. 23-vuotias puolustaja on Ilves-pakiston selvä ykkösnimi tulevalla kaudella. Peliminuutteja on luvassa rutkasti.

Mikko Kukkonen, Martti Järventie ja Jarkko Näppilä tuovat puolustukseen tasaista yleispelaamista ja kokemusta. Atte Pentikäinen taklaa sen minkä luistimilla ehtii.

Konsta Mäkinen on saanut vierelleen pienikokoisten kiekollisten pakkien osastolle uuden ja mielenkiintoisen nimen. Saku Salmela pelasi koko viime kauden Mestiksessä Kiekko-Vantaassa kelvollisesti, mutta on ihastuttanut otteillaan try out –jaksollaan Ilveksessä kesän harjoituspeleissä.

Salmelan noususta läpimurron kynnykselle ja miehen ajatuksista on luettavissa lisää tästä.

Keräsen amerikanrauta ei saa vaihtua polkuautoiksi

Ilves-hyökkäyksen suurin muutos viime kaudesta on Michael Keräsen siirtyminen ensin HIFK:in ja siitä Minnesota Wildiin NHL:an. Keränen voitti Liigan pistepörssin yhdessä Lukko-konkari Ville Vahalahden kanssa.

Keränen johti Ilveksen kiekollista peliä mestarillisesti läpi kauden, mutta numero 71 oli samalla kuin amerikanrauta keskellä polkuautoja. Kuka nousisi uudeksi maantiekiitäjäksi?

Keräsen aukkoa paikkaamaan Ilves hankki uusina niminä Antti Tyrväisen, Teemu Rautiaisen ja Mark Hurtubisen. Tyrväinen pystyy parhaana päivänään kantamaan Bluesiin siirtyneen Kai Kantolan "taklaa ja taistele, mutta tee maalejakin"-roolin, mutta Hurtubise on näyttänyt harjoitusotteluissa lähinnä todella isolta flopilta.

Suurimmat paineet kohdistautuvat laituripuolella juurikin Rautiaiseen ja Alexander Ruuttuun. Nuorista Aleksi Mustonen ja Eero Savilahti ovat potentiaalisia nousijoita.

Ilveksen hyökkäystä kuvaa hyvin se, että kumpikaan tupsukorvien kiekollisista kärkilaitureista (Rautiainen ja Ruuttu) ei ole ylittänyt vielä urallaan 20 pisteen rajapyykkiä. Potentiaalia on, mutta sietää ollakin, mikäli Ilves havittelee muustakin kuin jumbotilan välttelystä.

Tamperelaisseuran hyökkääjistön paras osaaminen löytyy keskeltä. Sami Sandell, Turo Asplund, Joonas Riekkinen ja Tapio Laakso muodostavat tasokkaan ja monipuolisen sentterinelikon.

» Lähetä palautetta toimitukselle