Kantaako kotkan lento jumbosijaa korkeammalle?

LIIGA / Artikkeli
Sportin ensimmäinen ristiretki on alkamaisillaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kohta on uuden kauden ja uusien kujeiden aika. Vaasan Sportin viime kauden puihinveto on menneen talven lumia ja nyt on aika keskittyä upouuteen sarjaan. Nyt jos koskaan vaasalaisilla on mahdollisuus näyttää närhen munat koko Suomelle ja osoittaa, että tämä paikka tuli ansaittua.

Sportille povataan jumbosijaa neitsytmatkalla eikä syyttä. Mitä odottaisit joukkueelta, joka ennen sarjanousua sijoittui Mestiksessä viidenneksi? Mutta tehty on tehty ja nyt on keskityttävä olennaiseen. Sport on väistämättä jokaisessa ottelussa altavastaajana, jopa kotiotteluissaan.

Kunnian kukko ei kuitenkaan laula sille, joka aliarvioi vastustajansa. Raumalla käyty Pitsiturnaus ja harjoitusottelut osoittivat, että Sport pärjää Liigan kovimpiakin joukkueita vastaan. Jokaisesta ottelusta vaasalaisten täytyy taistella pisteet itselleen.

Vaasan fanikulttuuri nousee Liigan suurimpien tasolle, koska Red Army on yksi Suomen tunnetuimpia kannattajayhdistyksiä. Näillä herroilla on nyt täydellinen näytön paikka osoittaa, mikä heissä on suurta.

Pelaajilla yllätysetu

Siirtyessään Liigan markkinoille Sport ei tehnyt maailmaa pysäyttäviä hankintoja, mutta odotettua parempia. Ainoat yllättävät hankinnat olivat Hannu Toivosen nappaaminen ECHL:stä ykkösveskariksi ja Raumalla lähes kulttipelaajaksi muodostunut Matt Generousin saapuminen Vaasaan. Mielenkiintoisesti vain Erik Riska palasi kotiin. Ei myöskään ollut aivan odotettavissa, että Ville Hostikka saapuu Turusta toiseksi maalivahdiksi.

Sportin omista pojista löytyy joukkueen henkinen liideri ja kokenein kaarti. Viime kaudeksi takaisin Vaasaan muuttanut Marko Luomala on joukkueen vanhin pelaaja. Häneltä löytyy eniten kokemusta Liigasta monesta eri seurasta. 34-vuotias hyökkääjä on ehdottomasti joukkueen liideri, vaikka kapteenina toimii Miko Malkamäki. Mika Kujanpää on harjoitusotteluissa saanut odotettua enemmän aikaan ja peli näytti paremmalta mitä viime kaudella pudotuspeleissä.

Puolustajista Eetu Heikkinen pelasi uransa parhaimman kauden viime kaudella tehden huikeat 44 pistettä runkosarjassa. Tämä riittää kertomaan, että 26-vuotias Suomussalmen Palloseuran kasvatti on Liiga-tasoa. Toinen henkinen liideri on jo seitsemännen kautensa Sport-paidassa aloittava Antti Uitto.

Monta pelaajaa saapui muista Liiga-seuroista ja ovat toistaiseksi yllättäneet positiivisesti. Pohjoisesta saapunut Tomi Körkkö on vakuuttanut olevansa Liiga-tason hyökkääjä ja on saanut yllättävän paljon aikaan harjoitusotteluissa. Joukon toinen ranskalainen Charles Bertrand on hankkinut lisää nopeutta kesän aikana ja on entistäkin tehokkaampi taituri.

Ulkomaan vahvistuksista Kelsey Tessier näytti HIFK-ottelussa taitonsa ja potentiaalinsa. Ranskalainen Damien Fleury on vielä kysymysmerkki.

Pudotuspelipaikka mahdollinen

Mestarisuosikit ovat Sportista selkeästi pari askelta edellä ja voitot näistä otteluista vaativat melkein ihmeen. Vaasalaisten joukkue on kuitenkin nuori ja kehittyy koko ajan, joten mahdollisuudet kasvavat kauden edetessä.

Tomek Valtosen luotsaama pelityyli on näyttänyt kyntensä ja mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Vaikka Vaasassakin Sport on alakynnessä, tunnetusti otteluun on paljon helpompi lähteä altavastaajana kuin ennakkosuosikkina.

» Lähetä palautetta toimitukselle