Uutinen

Ässät lainaa TUTO-hyökkääjä Lehtistä

SM-LIIGA, MESTIS | 22.12.2014 20:26
Ässät on lainannut hyökkääjä Oskari Lehtisen TUTOsta.

Haastattelu

Yllättäjäjoukkueen suurin yllättäjä

MESTIS | 22.12.2014 12:00
Kolmannella sijalla joulutaukoa viettävä JYP-Akatemia on ollut Mestiksen alkukauden positiivisin yllättäjä. Vielä suurempana yllätyksenä voidaan pitää vasta 17-vuotiaan Veini Vehviläisen murtautumista sarjan kuumimpien maalivahtien joukkoon.

Artikkeli

JYP-Akatemia - raikas tuulahdus pakkaa sekoittamassa

MESTIS | 22.12.2014 12:00
JYP-Akatemia lähti ennen kautta hakemaan paluuta kevään pudotuspeleihin. Vaikka viime kauden loppu oli varsin vakuuttava, tuskin kukaan osasi ennakoida hurrikaaniryhmää kolmannelle sijalle joulutauon koittaessa.

Haastattelu

Pälve nauttii kasvaneesta vastuusta

MESTIS | 22.12.2014 9:00
Kesken viime kauden TUTOsta Hokkiin siirtynyt Janne Pälve oli yksi niitä harvoja pelaajia, jotka jatkoivat Kajaanissa viimevuotisesta joukkueesta. Syyskauden aikana 22-vuotias puolustaja on noussut nuoren kajaanilaisnipun puolustuksen kiekolliseksi johtajaksi.

Artikkeli

Hokki vuoristoradasta huolimatta aikataulussa

MESTIS | 22.12.2014 9:00
Reilusti muuttuneella joukkueella kauteen lähteneen Hokin syyskausi oli melkoista vuoristorataa. Muun muassa kymmenen ottelun voittoputken, 0-8-tappion ja hurjaa lainarallia sisältäneen syksyn jälkeen kajaanilaisjoukkue löytyy sarjataulukon sijalta viisi.

Kuvakooste

Välähdyksiä, viikko 51: syyskauden loppurutistus

SM-LIIGA, MESTIS | 21.12.2014 18:00
Syyskausi läheni loppuaan niin Liigassa kuin Mestiksessä. Vaikka joulu poltteli jo monella mielessä, ei se näkynyt kentillä. Siellä laitettiin edelleen kaikki peliin.

Artikkeli

Mestiksen piippuhyllyllä, viikko 51: syyskausi paketissa

SM-LIIGA, MESTIS | 21.12.2014 16:00
Mestiksen Piippuhyllyllä vedetään tällä kertaa kulunut Mestis-syksy yhteen.

Haastattelu

Moisio: "Pöytä saatiin putsattua"

MESTIS | 21.12.2014 12:00
Monen Mestis-ihmisen leuka loksahti syyskuussa, kun TUTO hankki riveihinsä Kalle Moision. Tunteita Kupittaalla herättävä Moisio on kuitenkin syksyn aikana vakiinnuttanut paikkaansa Ismo Lehkosen arsenaalissa ja alkaa voittaa myös katsojat puolelleen. Jatkoaika jututti nuorta paluumuuttajaa joulutauon alla.

Artikkeli

Tasaisuutta etsimässä - TUTO syksyllä 2014

MESTIS | 21.12.2014 12:00
Jatkoajan TUTO-toimitus istui alas pohtimaan joukkueen suorittamista syksyllä 2014. TUTOn alkukautta ei voi sanoa heikoksi, mutta keskikastissa seikkailu ei voi tyydyttää mestaruutta hamuavaa ryhmää.

Artikkeli

LeKillä mahdollisuuksia parempaan - maalinteko on sakannut

MESTIS | 21.12.2014 9:00
Lempäälän Kisan alkukauteen Mestiksessä on sisältynyt hienoja voittoja sekä rumia tappioita. Otteet ovat nuorella joukkueella ailahdelleet pahasti. Päällimmäisenä Kisaan on yhdistetty maalinteon sietämätön vaikeus.

Haastattelu

”Kulmavipinmies” antaa aina kaikkensa kotikylänsä puolesta

MESTIS | 21.12.2014 9:00
Kulmavipinmies on noussut kahden Mestis-kautensa aikana lempääläisen kiekkokatsomon suosikkipojaksi. Täytettävät jalkineet ovat isot, sillä nuorukaisen täytyisi korvata Kisa-ikoni Lassi Mattilan jättämät saappaat.

Haastattelu

Jimi Santala on ottanut LeKin johtajan roolin haltuunsa

MESTIS | 21.12.2014 9:00
Kultakypärä puolustajalla ei ole kovin tuttu näky. Lempäälässä sellainen on kuitenkin realismia - se kertoo kaiken tarvittavan Jimi Santalan suuresta merkityksestä joukkueelleen.

Artikkeli

Laaja tunteiden kirjo sävytti SaPKon syyskautta

MESTIS | 20.12.2014 12:00
SaPKon kausi alkoi yskien voittojen kiertäessä kaukaa. Sittemmin joukkue on kyennyt tasoittamaan liialliset vaihtelut tuloksellisesti ja pyrkinyt kylmään ja laskelmoituun suorittamiseen. Myös pelillisesti nousujohteisen syyskauden huipensivat kolme peräkkäistä voittoa.

Haastattelu

Uuden ympäristön myötä avainpelaajan rooliin

MESTIS | 20.12.2014 12:00
Vaasan Sportista täksi kaudeksi SaPKoon siirtynyt Kai Lehtinen on noussut uudessa ympäristössä isoon rooliin. Edellisten kausien pistemäärät ovat jo paperia, vaikka sarjaa on pelattu vasta puolet. Lehtinen pitää nimittäin jouluunviettoon lähdettäessä kiinni puolustajien pistepörssin kärkipaikasta.

Artikkeli

Kiekko-Vantaassa on potentiaalia Mestis-kevään mustaksi hevoseksi

MESTIS | 20.12.2014 9:00
Vantaan kiekkosyksyä voi kuvailla pitkälti onnistuneeksi, vaikka lohipaitojen vatsat eivät nykyisellä tulostasolla saakaan olla täynnä. Joukkue vaikuttaa yhtenäisemmältä kuin vuosiin, ja nuorten pelaajien onnistuessa saattaa Vantaalla muhia yllättävänkin iskukykyinen ryhmä.

Haastattelu

Noora Rädyn kausi ollut odotusten mukainen

MESTIS | 20.12.2014 9:00
Kiekko-Vantaan Noora Rädyn ensimmäinen Mestis-kausi on sujunut odotusten mukaisesti. 25-vuotias espoolainen on saanut peliaikaa viidessä ottelussa Kiekko-Vantaassa ja kuudessa Bewe Tuuskissa, jossa on ollut lainalla harjoittelemassa ja pelaamassa.

Haastattelu

Mestis-nousijan arkea: markkinointia ja joukkueen kipparointia

MESTIS | 19.12.2014 11:25
Kauden puolessa välissä Jatkoajan haastatteluun on saatu nousijajoukkue KeuPasta joukkueen kapteeni ja markkinointipäällikkö Taneli Maasalo. KeuPan alkukausi on ollut vuoristorataa ja tauko tuleekin joukkueelle hyvään saumaan, kun neljän ottelun voittoputkea seurasi kolme tappiota.

Artikkeli

Peliitat kovan haasteen edessä - nähdäänkö Heinolassa pudotuspelejä?

MESTIS | 19.12.2014 10:59
Peliittojen syyskausi oli paraabeli, jonka pohja oli todella matalalla. Joukkue esitti paikoin erinomaista jääkiekkoa ja osoitti, että iloisuus ja yritteliäisyys vievät pitkälle. Loukkaantumiset ja monet tappiot kauden keskellä veivät joukkueen mielenkin maanrakoon, mutta viimeiset pelit näyttivät suunnan muuttuneen ylöspäin.

Kuvakoosteet

Liigaesittely